TREĆA SMENA: Gremio pod imperativom, Tigres završava posao, Rajo Zulijano na rehabilitaciji

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.04.24. | 22:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

ESTUDIJANTES - STRONGEST, 23.55

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Izabrane vesti

Estudijantes nije smešten u najtežoj grupi Kopa Libertadores, u društvu Gremija, Strongesta i Uačipata, pa ekipa Eduarda Domingeza očigledno računa na ulaznicu za plej-of. Lavovi su startovali u Čileu, gde su remizirali 1:1 sa Uačipatom. U Liga kupu Estudijantes se bori za drugu fazu, a u poslednjem meču je deklasirao Sentral Kordobu sa 5:0. Strongest je iskusan borac na međunarodnoj sceni, ali prisustvo Estudijantesa i Gremija u grupi ne dozvoljava mu da se smatra jasnim pretendentom za plasman u plej-of. Međutim, u prvom kolu Tigrovi nisu ostavili šanse kod kuće Gremiju i slavili su sa 2:0. Strongest je u prvenstvu Bolivije drugoplasiran sa 13 bodova, jednim manje od San Antonija, a u poslednjem duelu je upravo savladao taj tim sa 2:0.

GREMIO - UAČIPATO, 23.55

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Prošle sezone, Gremio se pokazao veoma moćnim u brazilskoj Seriji A i skoro do poslednjih kola se borio za titulu prvaka. Na kraju je ipak završio drugi, sa jednim bodom zaostatka za šampionom Palmeirasom. U aktuelnom izdanju Kopa Libertadores izabranici Renata Gauša startovali su porazom od Strongesta od 2:0. Uačipato je slabo počeo sezonu u čileanskom prvenstvu. Ekipa Havijera Sanginetija je posle šest kola tek 12. na tabeli, ali zaostaje samo tri boda za zonom plej-ofa. U Kopa Libertadores, Uačipato je dobro počeo, uspevši da remizira 1:1 kod kuće sa Estudijantesom.

KORINTIJANS - NASIONAL ASUNSION, 23.55

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Korintijans i Nasional Asunsion se suočavaju na Neo Kimika Areni u Sao Paulu, u drugom kolu grupne faze Kupa Sudamerikane. Loš učinak i gorak remi u debiju protiv urugvajskog Rasinga u gostima, povećavaju pritisak za dobar rezultat za Korintijans. Sa jednim bodom i drugim mestom u Grupi F, Timao treba da pobedi da bi nastavio da bi ostao u borbi za plasman u narednu fazu. Nasional pokušava da stavi tačku na loš učinak s obzirom na poslednjih pet utakmica. Tim je pobedio u samo jednom meču u 90 minuta, protiv Palestina, ali je na kraju eliminisan iz kvalifikacija za Kopa Libertadores. U naredna četiri meča jedan remi i tri poraza, uključujući i poraz kod kuće od Argentinos Juniorsa u Sudamerikani.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIBERTAD - DEPORTIVO TAČIRA, 02.00

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Libertad se našao u teškoj grupi Kopa Libertadores, ali tim Arijela Galeana definitivno ima šanse za plej-of. Ipak, već u prvom kolu Paragvajci su ozbiljno zakomplikovali zadatak, izgubivši u Montevideu sa 2:0 od Nasionala, koji je glavni konkurent u borbi za drugo mesto. U prvenstvu Paragvaja Libertad je lider posle 11 kola sa 25 bodova i pobedio je u poslednjem susretu sa 2:1 protiv Gvaranija. Deportivo Tačira se smatra jasnim autsajderom u grupi pored River Plejta, Nasionala i Libertada. U prvom kolu izabranici Eduarda Saraga borili su se sa Riverom na svom terenu, ali je niz grešaka u drugom poluvremenu doveo do poraza od argentinskog velikana od 2:0. Tačira je šestoplasiran u ligi, i izgubio je za vikend od UCV-a na strani sa 2:0.

ATLETIKO PARANAENSE - RAJO ZULIJANO, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Atletiko Paranaense ugošćuje Rajo Zulijano u drugom kolu grupne faze drugog po jačini kontinentalnog turnira. Furasao i Zulijano su u Grupi E, pored urugvajskog Danubija i paragvajskog Sportivo Amelijana. Samo prvoplasirani tim prolazi u osminu finala, a ko završi na drugom mestu takmičiće se u plej-ofu protiv ekipa koje su završile na trećem mestu u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Atletiko je debitovao pobedom u prvom kolu i stiže samouveren pošto je osvojio titulu u državnom šampionatu Paranaense savladavši Maringu sa 4:0 u dva susreta. Atletiko PR još nije izgubio pod Kukinom komandom i ima niz od šest pobeda. Rajo Zulijano, pak, traži rehabilitaciju. Pretposlednjeplasirani sastav u šampionatu Venecuele nije pobedio od 3. februara. U debiju, protiv Danubija, poražen je kod kuće sa 2:0.

TIGRES - KOLAMBUS, 02.45

(Fudbal, Konkakaf Kup šampiona)

Tigres dočekuje noćas Kolambus Kru u revanšu četvrtfinala Konkakaf Kupa šampiona. MLS timovi su uglavnom imali razočaravajući početak četvrtfinala uprkos tome što su igrali kod kuće, a ni Kolambus nije izuzetak i odigrao je nerešeno 1:1 protiv Tigresa. Meksikanci su pokazali samopouzdanje i vrhunsku formu u prvoj utakmici, ali ih je za vikend na zemlju spustila Pačuka savladavši ga sa 3:0. Kolambus je bio impresivan u novoj sezoni MLS-a, zauzima četvrto mesto na tabeli Istočne konferencije sa 12 bodova. Ipak, bez pobede je u poslednja četiri meča u svim takmičenjima.

KLUB AMERIKA - NJU INGLAND, 04.30

(Fudbal, Konkakaf Kup šampiona)

Klub Amerika dočekuje Nju Ingland na stadionu Asteka u revanšu Konkakaf Kupa šampiona Konkaka. Domaćini su jednom nogom u polufinalu pošto su porazili Nju Ingland Revolušn sa 4:0 u prvoj utakmici na stadionu Žilet. Orlovi će ući u ovaj susret sa ogromnom prednošću, a inače su pretrpeli samo dva poraza u poslednjih 10 mečeva kod kuće. Nju Ingland će, međutim, imati manji pritisak nego u prvoj utakmici i mogli bi da budu kreativniji u Meksiko Sitiju.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara