Prinskrin, Arena Sport
Prinskrin, Arena Sport

Sudijski ekspert: Nije bilo ofsajda pre penala za Novi Pazar, gleda se lopta

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 20:11

"Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan”

Mnogo bure podigla je utakmica između Novog Pazara i Partizana u okviru drugog kola Superlige u kojoj je domaćin slavio sa 3:2.

Posebno je prašinu kod navijača podigao penal kod prvog gola, odnosno pitanje da li je svemu prethodio ofsajd? Odnosno, da li se u toj situaciji gleda igrač ili lopta.

Izabrane vesti

Objašnjenje sudijskog eksperta Igora Radojičića u pregledu kola na Areni sport glasi:

"Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo videli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda", rekao je Radojičić gostujući na Areni Sport.

A da li je postojao penal koji je skrivio Saša Zdjelar?

"Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spreči igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, besportebno zato što igrač kreće unazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka", rekao je Radojičić.

Poništeni gol Umara Sadika zbog ofsajda?

"Evidentno je da je bio ofsajd. Ono što je jako bitno je položaj pomoćnog sudije, a kada se nalazi na pravom mestu, nije teško doneti prave odluke. To je Miloš Simović, mlađi brat Novaka Simovića", kazao je ekspert.

Što se tiče Crvene zvezde, prema njegovom mišljenju, gol Bena je opravdano poništen zbog ofsajda, prekršaja nad Degenekom nije bilo, ali ni penala za Radnički u finišu meča, kada je Pankov igrao rukom.


tagovi

Igor Radojčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara