undefined
undefined

Šta sve Zenit dozvoljava sebi! Davljenik iz poslednjeg udarca izazvao novi potres u borbi za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 19:14

U Rusiji kao da niko ne želi šampionski pehar, Zenit šokiran u 12. minutu nadoknade

Uzimajući u obzir igru vodećih timova ruske Premijer lige u prethodnih nekoliko kola, možda bi najpravednije bilo ne dodeliti titulu šampiona države za tekuću takmičarsku godinu. Krasnodar i Zenit su mesecima vodili veliku bitku za prevlast na prvom mestu, a onda su u poslednjih nekoliko kola prosuli bodove na svakoj utakmici. Bikovi su od prethodne tri utakmice dve odigrali nerešeno, a jednu izgubili (juče od Ahmata iz Groznog), dok je petostruki uzastopni šampion uzeo samo dva od mogućih 12 bodova iz prethodne četiri runde.

Neshvatljivo je šta tim Sergeja Semaka dozvoljava sebi ovog proleća. Posle poraza od Dinama u prošlom kolu, (koji je automatski uključio Moskovljane u borbu za titulu) Zenit je pretrpeo novi šok protiv tima iz zone ispadanja Fakela. Strahinja Eraković i saigrači odigrali su samo 1:1 na gostovanju u Voronježu, a sve najvažnije izdešavalo se u poslednjih nekoliko minuta. Najpre je u 88. minutu posle višeminutnog pregleda VAR-a poništen gol Zenita za 2:0 zbog minimalnog ofsajda Klaudinja, a onda je u poslednjem minutu nadoknade posle nove dugotrajne provere VAR-a i igranja rukom Nuralija Alipa domaćin dobio penal iz kog je Jevgeni Markov izjednačio na 1:1 i tako zakuvao borbu za titulu. Na tri kola do kraja, Zenit ima samo bod više od Krasnodara i Dinama.

Izabrane vesti

Gubio je Zenit od Rubina i Dinama, nije zablistao ni u prvoj utakmici finala kupa protiv CSKA (1:1), ali se posle jučerašnjeg poraza Krasnodara od Ahmata činilo da je sve u borbi za titulu rešeno. Kao da ništa od šampionskog gena nije utkano u krv Zenitovih igrača uprkos višegodišnjoj dominaciji. Ako je negde najuspešniji ruski klub u 21. veku morao da trijumfuje, bilo je to upravo u Voronježu. Fakel nije nikog pobedio dva meseca, osvojio je samo tri boda iz poslednjih sedam utakmica, ali je šampionu otkinuo dva od ogromne važnosti.

Pokazali su Zenitovi Brazilci majstorstvo u nekoliko navrata, poput 41. minuta kada je Daglas Santos iskoristio elegantan lob-pas zemljaka Klaudinja i doveo Peterburžane u vođstvo, ali se sve u ofanzivi gostiju svelo na manje-više individualnu kreaciju pomenutog dvojca. Klaudinjo je zatresao mrežu i u 88. minutu, ali je milimetarski ofsajd Zenit odvojio od 2:0, a ispostavilo se desetak minuta kasnije i od pobede.

Dominirao je Zenit, imao duplo više udaraca na gol, dupčo više u okvir gola, ali je kazahstanski štoper Nurali Alip odigrao rukom posle jednog bezazlenog ubačaja Fakelovih igrača u šesnaesterac Zenita i tako poklonio bod rivalu, koji osim što je ostavio Zenit na samo jedan više od konkurenata, uspeo je i da timu sa Centralnog stadiona u Voronježu poveća šanse za opstanak. Fakel je sada 13, na poziciji baraža za opstanak.

RASPORED ZENITA

11.5. Zenit - CSKA

19.5. Ahmat - Zenit

25.5. Zenit - Rostov

RASPORED KRASNODARA

11.5. Spartak - Krasnodar

18.5. Soči - Krasnodar

25.5. Krasnodar - Dinamo

RASPORED DINAMA

11.5. Baltika - Dinamo

18.5. Dinamo - Krilja Sovjetov

25.5. Krasnodar - Dinamo

PREMIJER LIGA RUSIJE, 27. KOLO

Subota

Orenburg – Krilja Sovjetov 2:1 (1:0)

/Peres 24 pen, Vorobjev 67 – Rahmanović 53/

Krasnodar – Ahmat 0:1 (0:0)

/Konate 46/

Nedelja

Dinamo Moskva – Soči 3:2 (0:0)

/Tjukavin 53, Biteljo 85, Engamalu 90+5 – Gvarirapa 83, Savedra 90/

Nižnji Novgorod – Spartak Moskva 0:0

Ponedeljak

Ural - Baltika 2:1 (1:1)

/Kaštanov 19 pen, Jonov 90+5 - Lisakovič 1/

Fakel - Zenit 1:1 (0:1)

/Markov 90+12 - Santos 41/

19.30 (1,80) CSKA (3,50) Rubin (4,40)

19.30 (2,25) Lokomotiva (3,45) Rostov (3,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ZenitFakel Voronež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara