Borisav Burmaz (©Starsport)
Borisav Burmaz (©Starsport)

Šef skauting službe o dovođenju Burmaza: Ubeđivao sam ga 11 dana da dođe u Rumuniju

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 13:13

Nekadašnji napadač Voždovca sa Rapidom iz Bukurešta se bori za titulu, prvi rival u plej-ofu mu je aktuelni prvak Farul (petak, 19.30)

Zimski transfer Borisava Burmaza iz Voždovca u Rapid za 400.000 evra bila je iznenađenje za sve. Kako zbog visine obeštećenja (u tom trenutku je 22-godišnji napadač bio drugi strelac Mozzart Bet Superlige Srbije), tako i zbog činjenice da je Voždovac polusezonu završio sa realnom šansom da se domogne Evrope (izgubio ju je u prvih nekoliko prolećnih kola, ali je već rasprodao ekipu). Šef skauting službe tima iz Bukurešta Danijel Sandu otkrio je da su čitavom poslu prethodile skoro dve nedelje ubeđivanja.

Burmaz je na kraju pristao da pređe u Rapid i postao je tako prvi srpski fudbaler u toj ligi ove sezone. Tokom jeseni naših nije bilo tamo, zbog toga se ni nekadašnjem omladincu Crvene zvezde nije išlo u Rumuniju.

Izabrane vesti

Ipak, ako se po jutru dan poznaje, nije pogrešio. Na prvih devet mečeva je postigao četiri pogotka i jedan je od aduta Železničara u borbi za titulu. Ovog petka (19.30 časova) će upravo Rapid da otvori plej-of susretom sa aktuelnim šampionom Farulom. Posle podele bodova Rapid je drugi na tabeli sa 28 poena, četiri manje od lidera FCSB-a.

Burmazov agent je radio sa Bogdanom Planićem dok je on bio u FCSB-u. Tada je izbio čitav skandal, pre nego što je Planić otišao iz kluba. Automatski, Burmaz je bio skeptičan po pitanju dolaska u Rumuniju. Potpuno opravdano. Ne mislim pritom samo na slučaj Planić – FCSB, već n ačinjenicu da u našoj zemlji neki klubovi ne daju plate na vreme, imaju finansijske probleme, ako im se igrači povrede ne plaćaju im operacije i terapije“, iskren je bio Sandu.


19.30: (1,75) Rapid Bukurešt (3,60) Farul (4,90)


Zbog toga, morao je Rapidov skaut dugo da ubeđuje Burmaza.

Tokom pregovora Burmazovi zastupnici su pričali sa više od 15 ljudi iz Rumunije. Raspitivali su se o Rapidu, našem projektu, svemu što ovaj klub znači. Na našu radost, sve odgovore koje su dobili su bili pozitivni. To je pokazalo koliko je Rapid ozbiljan da ispunjava obećanja. Brzo smo postali atrakcija što se tiče stadiona, navijača, grada i potencijala koji donosimo. Borimo se ove godine za titulu, igraćemo u Evropi, sledeće sezone ćemo da budemo šampioni“, uveren je Sandu.

Efikasnom Burmazu društvo u napadu pravi još raspucaniji Albanac sa Kosova Albion Rahmani. Bivši napadač Balkanija je na 15 mečeva za Rapid dao 13 golova, uz tri asistencije. Sa 23-godišnjim Rahmanijem i godinu dana mlađim Burmazom Železničari imaju ogroman napadački potencijal.

I njih dvojica nisu jedina pojačanja Rapida sa ovih prostora. Tu su još dvojica Albanaca, Ermal Krasnići i Florent Hasani, Hrvat Damjan Đoković, kao i Nigerijac Funšo Bamboje, koji je došao iz mađarskog Fehervara.

Zanimljivo, pre nego što su se okrenuli pojačanjima sa Balkana, čelnici Rapida su imali zamisao da dovode Južnoamerikance. Zbog toga je Sandu proveo duži period na Zelenom kontinentu.

To je tržište koje ja pratim. Bio sam prošle godine mesec dana u Kolumbiji. Iznenađenje ili ne, plate u timovima kao što je čileanski Kolo Kolo su na izuzetno visokom nivou, imaju igrač ekoje plaćaju i po milion dolara godišnje. U Brazilu retkost je naći mesečnu platu koja je slabija od 10-15.000 dolara. Zbog toga u ekonomskom kontekstu Argentina nudi najveću mogućnost za pojačanja. Ipak, pričamo o igračima koji nisu iz Evropske Unije i može dada bude problem registrovati ih. Ono što je dobro, mi smo latino zemlja i lakše im je da se adaptiraju“, istakao je Sandu.

Rapidov skaut je otkrio i jednu anegdotu iz Kolumbije.

Atmosfera je bila neverovatna. U jednom trenutku sam počeo da pevam sa navijačima i prestao sam da pratim utakmicu. Posle nekoliko minuta sam shvatio da nije OK to što radim, da sam tu sa zadatkom“.

RUMUNIJA 1 (PLEJ-OF) – 1. KOLO

Petak

19.30: (1,75) Rapid Bukurešt (3,60) Farul (4,90)

Subota

19.00: (2,15) Kluž (3,40) Univerzitatea Krajova (3,40)

Nedelja

20.00: (1,68) FCSB (3,70) Sepsi (5,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Borisav BurmazRapid BukureštFarul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara