Dejan Santrač (©Starsport)
Dejan Santrač (©Starsport)

Santrač odgovara nezadovoljnim klubovima: Radim pošteno, mogu i na poligraf

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 09:51

Predsednik sudijske komisije FSS o napadima iz Novog Pazara, Radničkog iz Niša i Radnika...

Kad se javi jedan – ne prija. Kad se za dve nedelje jave čak tri kluba, to je već problem. Iako predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Santrač u intervjuu za Sportski žurnal uverava da su ga Novi Pazar, Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice neosnovano napadali.

Santrač tvrdi da njihova saopštenja imaju samo jedan cilj, a to nije njegov lični odlazak...

Izabrane vesti

Saopštenja su tendenciozna. U njima vidim očiglednu želju pojedinih klubova da izvrše pritisak na sudije. Nisu navođeni ni konkretni detalji, odnosno šta zameraju arbitrima. Nije moje da se bavim takvim navodima. Očekujem reakciju Disciplinske komisije FSS... Ako disciplinci reaguju saopštenja više neče biti toliko česta. Oglasili su se klubovi čija je to navika bila i ranije. Žale se i na internacionalce, na sudije kod kojih nismo evidentirali greške“, decidiran je Santrač u izjavi za Žurnal.

Podvlači da u prva dva prolećna kolena nijedna sudijska odluka nije uticala na rezultat i ističe da ni on sam i ne pokušava da utiče na arbitre.

Radim pošteno i odgovorno. Ne utičem ni na jednog sudiju. Znam šta se sve pominjalo vezano za moje ime, ali apsolutno nisam tražio ni od koga da protežira ili ošteti bilo koji drugi klub. Ako treba, mogu da idem i na poligraf“.

Priznaje ipak da nije nemoguće da su neki klubovi „jednakijih“ od drugih, ali da to nije srpski specijalitet, već da se i u najjačim evropskim ligama velikim klubovima – kakvi su u Srbiji Crvena zvezda ili Partizan – gleda kroz prste.

Moguće je da arbitri imaju više respekta prema velikima. Dešava se to i u drugim zemljama, u Španiji sa Realom i Barselonom. Nikome nismo i nećemo reći da pomogne bilo kome“, završava Santrač javljanje za Žurnal.

Nije doduše reagovao na tvrdnje Radnika i Novog Pazara da pored funkcije predsednika Sudijske komisije obavlja i rukovodeću ulogu u pančevačkom Železničaru.



tagovi

Dejan SantračSudijska komisija FSSfssFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara