Raul Gonzales Blanko (AFP)
Raul Gonzales Blanko (AFP)

Šalke zvao Raula da ga izbavi iz pakla, ali sećanja na srećna vremena nisu pomogla

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 11:44

Legendarni Španac želi da ostane u Realovoj Kastilji

Kuburi Šalke u Cvajti, toliko loše ide jednom od većih nemačkih klubova da mu je i opstanak u drugom rangu doveden u pitanje budući da se posle osam rundi nalazi u zoni ispadanja. Krajem maja ispao je iz Bundeslige sa Tomasom Rajsom na kormilu, a nemački trener dobio je otkaz 27. septembra, četiri dana nakon što su Rudari poraženi od Sankt Paulija. Ekipu nije razmrdao vršilac dužnosti, odnosno privremeni trener Matijas Krojcler, dogodio se novi ligaški poraz od Paderborna, a rukovodstvo se dosetilo da u pomoć pozove legendarnog Raula Gonzalesa, čoveka sa gotovo 100 nastupa za klub iz Gelzenkirhena.

Informacija je potvrđena nemačkom Bildu, ali Šalke od Španca nije dobio zadovoljavajući odgovor. Preciznije, krugovi bliski Raulu tvrde da je 46-godišnji stručnjak kategorički odbacio mogućnost da u ovom periodu postane trener Rudara. Razlog je želja da se još kali kao trener Relovog B tima, Kastilje.

Izabrane vesti

Raul je simbol nekih lepših vremena u Gelzenkirhenu. Nakon isteka ugovora u Real Madridu, kao slobodan igrač je pojačao Šalke leta 2010. godine. U toj sezoni, nemački klub je na krilima španskog golgetera dobacio do polufinala Lige šampiona, eliminisavši rundu ranije evropskog prvaka Inter.

Te sezone, fokus na Ligu šampiona koštao je Šalke slabog plasmana u Bundesligi (14. mesto), ali je naredne godine Raul sa 15 pogodaka i šest asistencija pomogao svom timu da završi prvenstvo kao trećeplasirani. Raul je u Šalke došao kao 33-godišnjak, a odigrao je 97 mečeva od 40 golova i 19 asistencija.

Rudari posle 8. kola u Cvajti imaju svega sedam bodova, a sa 18 primljenih golova slove za drugu najslabiju odbranu.


tagovi

ŠalkeRaul Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara