Golman Bolivara Karlos Lampe (©AFP)
Golman Bolivara Karlos Lampe (©AFP)

Novajlija Bulo Bulo ide dalje: Tužan kraj za Bolivar, dva penala poništio VAR

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 03:15

San Antonio slavio u dvomeču sa 2:1 uz ključan gol večeras već posle 34 minuta

Bolivar je završio učešće u Aperturi! Najtrofejniji klub Bolivije pao je već na prvoj prepreci, pošto je u četvrtfinalu bolji bio San Antonio Bulo Bulo sa ukupno 2:1 u dvomeču, odnosno 1:1 u revanšu.

Gosti su napravili veliki podvig i otišli u polufinale gde su se priključili šampionu Strongestu i Universitariju, a poslednji se priključio Independijente Petrolero koji je nakon penala dobio Auroru. Strašan uspeh za novajliju u elitnom rangu bolivijskog fudbala, istorija se pisala u La Pazu.

Izabrane vesti

San Antonio je veliki korak ka senzaciji i plasmanu u polufinale napravio posle gola Danijela Pasire u 34. minutu. Taj pogodak došao je kao šamarčina otrežnjenja za domaćina koji je u nastavku igrao daleko ofanzivnije i agresivnije, ali nije se dogodilo previše toga konkretnog. Naime, od 21 udarca Bolivara ka golu, samo su četiri išla u okvir mreže gostujućeg golmana Žuniora Vere koji je branio na gornjoj granici svojih mogućnosti.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Bolivar je najveći deo drugog poluvremena pucao iz svih oružja, ali to je bilo dovoljno samo za izjednačenje koje je doneo Fernando Sausedo u 90. minutu. Za nešto više nedostajao je bar još jedan gol Bolivara, ali se San Antonio fantastično branio i veći deo nastavka proveo je na svojoj polovini.

Utakmica će ostati i predmet rasprave tamošnje javnosti, pošto je sudija Geri Vargas pregledao dva penala u komunikaciji sa VAR sobom, ali je u oba slučaja doneta presuda da elemenata za najstrožu kaznu - nema. Za Bolivar ovo je bilo pogubno iskustvo, pa sada nema mnogo svrhe pričati o sjajnom početku Kopa Libertadores u kojem su zabeležene zasad obe pobede...

BOLIVIJA 1, APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Četvrtak

Strongest – San Hose 2:1 (1:1), prvi meč: 2:0

/Enumba 19, Kueljar 77 – Loza 39/

Universitario – Nasional Potosi 3:1 (0:0), prvi meč: 1:0

/Nunez 63pen, 90+14 Rosales 90+1 – Garsija 68/

Petak

Bolivar - SA Bulo Bulo 1:1 (0:1), prvi meč 0:1

/Sausedo 90 - Pasira 34/

Aurora - Independijente Petrolero 2:3 (1:1), nakon penala 4:5, prvi meč 1:0

/Alaniz 34, Rejnoso 90 - Gaati 41, Godoj 59, 68/


tagovi

BolivarBolivija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara