(Reuters)
(Reuters)

Leao pravio dar-mar, pogodio i Luka Jović, Milan se izmigoljio Sasuolu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 17:10

Neroverdi dva puta prokockali dva gola prednosti

Kada bi Sasuolo protiv sebi ravnih igrao kao protiv velikana italijanskog fudbala, ne bi se ovako grčevito borio za goli prvoligaški život… Neroverdi su ove sezone jedini tim u Seriji A koji je savladao Juventus i Inter, a danas im se sa giljotine izmigoljio Milan.

Dva puta su imali prednost od dva gola protiv Rosonera koji su ipak uspeli da ulascima rezervista sa klupe spasu poraza – 3:3.

Izabrane vesti

Nakon serije pobeda (sedam) u svim takmičenjima, Milan je počeo da pada. Na bolan poraz od Rome u Ligi Evrope se nadovezao današnji remi u Emiliji Romanji.

Sasuolo je poslednjih nedelja ozbiljno ugrozio prvoligaški status pa je morao da se čupa protiv Milana i krenuo je na sve ili ništa.

Iako je Pioli odmorio neke startere poput Žirua, Pulišića ili Rejndersa, krenuo sa Jovićem u špicu, morao je vrlo brzo da ih ubacuje na teren. Sasuolo je poveo posle samo četiri minuta nakon majstorske asistencije Torstveta za Interovo dete Andreu Pinamontija koji je bio sam kao duh na penalu i uhvatio neodbranjiv volej.

Već posle 10 minuta igre je bilo velikih 2:0. Arman Lorjente je podsetio na Rafu Leaa. Kao brzi voz je protutnjao levim krilom, prošao pored Florencija kao da ga nema i bocnuo loptu Sportijela. Idealno otvaranje utakmice za Neroverde…

Mogao je Milan brzo da se vrati u igru ali je Andrea Konsilji strašno odbranom posle kornera skinuo šut Malika Tšaua. Na drugoj strani je Čukvuezeu poništen gol zbog milimetarskog ofsajda…

Lorjente je onim prodorom dao domaći zadatak Leau i izazvao ga da pokaže šta ume. Neverovatan je Portugalac kada mu se igra i kada ima dan… Napravio džumbus po levoj strani, omađijao dvojicu protivničkih fudbalera i plasirao loptu u dalji ugao.

Tri rana gola su potpuno otvorili utakmicu, igralo se bez garda i napadalo u talasima. Konsilji je nastavio sa sjajnim odbranama i sačuvao vođstvo Neroverdima na poluvremenu.

Umesto da Pioli menja na poluvremenu, Sasuolo je bio taj koji je ubacio još jednog napadača ulaskom Defrela. I vratilo mu se posle nekoliko minuta. Defrel je u 53. minutu video Lorjentea samog i spojio ga sa golom za 3:1.

Tek tada je Pioli reagovao i uveo Žirua, Gabiju i Rejndersa. I Milan je proigrao. Još jednom je Rafa Leao oživeo Rosonere. Opet je proleteo po levom krilom i majstorskom spoljnom naterao Konsiljija da loptu odbije na nogu Luke Jovića koji je pogodio mrežu i ponovo je sve bilo otvoreno.

I dok je Leao na levom krilu postizao i nameštao golove, Samjuel Čukvueze na desnom je proklinjao VAR. Poništen mu je i drugi gol na meču i ubrzo je zamenjen…

Konsilji je nastavio da spasava Neroverde sve do 84. minuta. Žiru je bio najviši u skoku, a Noa Okafor samo dva minuta posle ulaska na teren iskoristio konfuziju u odbrani domaćih i praktično uneo loptu u gol za konačnih 3:3.


SERIJA A – 32. KOLO

Petak

Lacio - Salernitana 4:1 (3:1)

/Anderson 7, 35, Vesino 14, Isaksen 87 - Čauna 16/

Subota

Leče – Empoli 1:0 (0:0)

/Sansone 89/

Torino – Juventus 0:0

Bolonja - Monca 0:0

Nedelja

Napoli – Frozinone 2:2 (1:0)

/Politano 16, Osimen 63 – Čedira 50, 73/

Sasuolo - Milan 3:3 (2:1)

/Pinamonti 4, Lorjente 10, 53 - Leao 20, Jović 59, Okafor 84/

18.00: (3,45) Udineze (3,35) Roma (2,15)

20.45: (1,20) Inter (6,75) Kaljari (14,0)

Ponedeljak

18.30: (1,90) Fjorentina (3,45) Đenova (4,20)

Utorak

20.45: (1,47) Atalanta (4,30) Verona (7,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rafael LeaoLuka JovićArman LorjenteNoa Okafor

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara