Miladinović (©Starsport)
Miladinović (©Starsport)

Ko je „lažna“, a ko prava devetka i desetka? Adžić pakovao, Miladinović pogađao

Vreme čitanja: 4min | pet. 09.02.24. | 17:23

Isti akteri zaslužni za golove Čukaričkog u ranoj fazi meča za laku pobedu u Surdulici (3:0) na otvaranju drugog dela Mozzart Bet Superlige

Snimio je Tom Kruz već osmi nastavak kultnog serijala „Nemoguća misija“, ali Radnik, kako stvari stoje, teško da će i drugi. Prošle sezone su se Surduličani volšebno spasili ispadanja iz Mozzart Bet Superlige iako su od svih bili otpisani na polusezoni, sada su, izdanjem u prvom prolećnom kolu, a imajući u vidu da im u naredna dva predstoje dueli sa TSC-om i Partizanom, najavili da će to teško reprizirati. Iako je rano za odustajanje, jer još je mnogo bodova u opticaju.

Počelo je drugo polugodište u srpskom šampionatu, a prvi čas držao je Čukarički. Laka i brza bila je presuda ekipe sa Banovog brda, koja je povela nakon 40 sekundi, a već posle nepunih 18 minuta imala kapitalnu prednost, koju je u nastavku uvećala za konačnih 3:0 u Surdulici na otvaranju 20. kola. Jedanaesti uzastopni međusobni duel dva tima koji Čukarički nije izgubio, peti na kojem nije primio gol, za učvršćeno četvrto mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Pitanje dana glasi ko je u Čukinom timu „lažna“, a ko prava devetka i desetka? Fudbaleri na tim pozicijama Igor Miladinović i Luka Adžić zamenili su uloge i kreirali oba gola u prvom poluvremenu. Ovaj prvi oba puta je bio strelac, iako je igrao na poziciji plejmejkera, ovaj drugi je dva puta asistirao, iako je Gordan Petrić njemu namenio ulogu tog, formalno najisturenijeg napadača i tako rešio problem koji je nastao posle zdravstvenih nevolja Slobodana Tedića.

Vratio se, tako, nekadašnji štoper i trener Partizana i internacionalac u Škotskoj uspešno na klupu Čukaričkog posle čak sedam godina, dok Dušan Đorđević neće po dobrom pamtiti povratak na kormilo Radnika nakon godinu i po dana. Odlučio se strateg domaćih za formaciju sa Oreščaninom kao zadnjim veznim iza bosanskog tandema Rustemović - Hajdarević, ispred štoperske linije Vranjanin - Milićević, ali previše su razuđene bile linije Surduličana u obe situacije kod primljenih golova.

Prva se dogodila, a da se gledaoci čestito nisu ni smestili na sedišta popularne surduličke „Bombonjere“. Miladinović se stuštio kroz središnjicu odbrane domaćih, odigrao dupli pas sa Adžićem i bukvalno ušetao u gol, poslavši loptu ispod Stefana Ranđelovića.

Još lucidnija je bila Adžićeva asistencija kod drugog pogotka. A sve je počelo na suprotnoj strani terena, kada je Jović pokušao jakim udarcem, koji je Kovač izblokirao i jurnuo u kontranapad. Nisu stigli domaći da nameste odbranu, ponovo je Miladinović pronašao rupu, utrčao u prazan prostor, iskoristio genijalan pas saigrača i postigao svoj osmi ovosezonski gol u Mozzart Bet Superligi, izašavši na deobu četvrte pozicije na listi strelaca sa Jovanom Mijatovićem, koji mu više nije konkurencija u tom smislu.

Mimo toga, Radnik je imao 60 odsto poseda lopte u prvom poluvremenu, ali bez materijalizacije te vrste nadmoći. Nekoliko mlakih pokušaja, poput Rustemovićevog iz slobodnog udarca ili Vranjaninovog glavom nakon kornera, bili su lak plen za Nenada Filipovića, koji je u 54. minutu zabeležio fantastičnu intervenciju, odbranivši volej Oreščanina posle još jednog dobrog Rustemovićevog kornera.

Kapiten Radnika tada se već vratio u štopersku loiniju uz Milićevića, trener Đorđević izvršio je brojne promene, ubacio na teren i zimska pojačanja Šovšića i Zajmovića, kao i Borka Duronjića koji je uneo dosta živosti, asistirao Bogdanoviću za lepu priliku na isteku 62. minuta, no napadač je loše zahvatio loptu i poslao je visoko u nebo.

Čukarički je u nastavku odrađivao posao, iskusno i rutinski čuvao prednost, ali i dočekao momenat da „proda“ dobar štos nakon kornera i pobedu učini ubedljivijom. Igrao se 73. minut, korner je izveo Docić, svi fudbaleri oba tima zgurali su u tri metra pred golom Radnika, a danas prilično indisponirani Sadik Abubakar glavom je zakačio loptu i poslao je u sopstvenu mrežu za konačnih – 0:3.

RADNIK – ČUKARIČKI 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar 73ag/

Surdulica.

Sudija: Pavle Ilić.

Žuti kartoni: Kovačević, Vranješ (Čukarički).

RADNIK (4-3-3): Ranđelović 5.5 – Abubakar 5, Vranjanin 5.5 (od 46. Šovšić 5), Milićević 5, Jović 5.5 – Oreščanin 5, Hajdarević 5, Rustemović 5.5 (od 56. Gašić 5.5) – Jovanović 5 (od 56. Duronjić 6), Čumić 5 (od 56. Zajmović 5.5), Bogdanović 5.5 (od 69. Tomašević).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović 7 – Stevanović 6.5, Vranješ 6.5, Jovanović 7, Kovačević 6 – Docić 7, Kovač 7 – Endiaj 6, Miladinović 8 (od 83. Nikčević), Ivanović 6.5 (od 80. Janković) – Adžić 8 (od 74. Stojanović).

Igrač utakmice: Igor Miladinović (Čukarički) 8.

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

13.00: (2,55) Železničar (3,30) Novi Pazar (2,80)

14.00: (7,50) Javor (4,20) Partizan (1,47)

15.00: (1,48) Vojvodina (4,20) Mladost (7,25)

16.30: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Voždovac (18,0)

Nedelja

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)



tagovi

RadnikČukaričkiIgor MiladinovićLuka AdžićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara