Sebastijan Henes (©Reuters)
Sebastijan Henes (©Reuters)

Hofenhajm pod pritiskom, ali ne zbog Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 15:39

Klub iz Zinshajma blista u Ligi Evrope, ali je u Bundesligi vezao čak sedam mečeva bez pobede

Nemačka javnost se ustremila na trenera Hofenhajma Sebastijana Henesa, a sve zbog upadljive razlike rezultata između Lige Evrope i Bundeslige.

Nemački klub ima sve četiri pobede u Evropi i već je obezbedio prolaz u 1/16 finala Lige Evrope, dok u domaćem šampionatu na sedam uzastopnih mečeva nije osetio slast trijumfa i nalazi se na razočaravajućem 12. mestu, što je premalo za klub sa daleko većim ambicijama.

Izabrane vesti

"Državno prvenstvo je drugačiji nivo. Uopšte nismo zadovoljni brojem osvojenih bodova. Sve utakmice su bile ujednačene, ali nismo bili u stanju da iskoristimo prave trenutke i dođemo do prednosti", pokušao je da objasni Henes trenutnu situaciju.

Napominje se i da je Hofenhajm u Ligi Evrope tri puta uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom, dok se u prvenstvu na svih devet utakmica tresla mreža kluba iz Zinshajma. Hofenhajm je čak primio i dva gola u Kupu protiv četvrtoligaša Čemnicera.

"To me izuzetno nervira, voleo bih da imamo mnogo više utakmica na kojima nismo primili pogodak. Ponekad primamo previše lagane golove".

Ovog vikenda Hofenhajm je remizirao u Majncu, iako je dominirao u polju.

"Nismo stvorili dovoljno jasnih šansi iz dominacije, moramo sami sebi da zamerimo, pogotovo zbog igre u drugom poluvremenu".

Henes je i pored duge serije bez pobede još uvek daleko od negativnog rekorda. Njega drži Ralf Rangnik, koji je u premijernoj bundesligaškoj sezoni prvo osvojio jesenju titulu, a onda između 19. i 30. kola vezao 12 mečeva bez pobede u Bundesligi.

Hofenhajm prilično rasterećen dolazi na stadion Rajko Mitić, pa ostaje da se vidi da li će Henes malo izmeniti sastav i sačuvati svežinu nosiocima igre pred meč sa Augzburgom u ponedeljak. Hofenhajmu je za obezbeđivanje prvog mesta u grupi L dovoljan i nerešen rezultat u Beogradu.


tagovi

Sebastijan Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara