Gonzalo Gedeš (AFP)
Gonzalo Gedeš (AFP)

Gatuzo potvrdio: Ponuđeno nam je mnogo para, Guedes ide u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 00:49

Najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Valensije napušta Mestalju

Kako je Valensija suočava sa finansijskim problemima, odnosno priželjkuje ozbiljniji upliv novca u klupsku kasu, te zbog činjenice da se Gonsalo Guedes pred leto pominjao kao meta nekolicine klubova iz Liga petice bilo je jasno da postoji objektivna verovatnoća da napusti Mestalju. Slepi Miševi, odnosno njihvo trener Đenaro Gatuzo potvrdio je na konferenciji za medije nakon pobede u prijateljskom meču sa Atalantom da je jedan klub iz Premijer lige ponudio veliki novac za najskuplje pojačanje u istoriji Valensije i da se Portugalac seli na Ostrvo.

Izabrane vesti

"Besan sam jer niko ne priča o utakmici protiv sjajnog tima, već samo o Guedesu. Razumem vas, ali... Klub nije mogao da odbije toliki novac. Sigurno ćemo uraditi sve što je u našoj moći da poboljšamo tim", rekao je Gatuzo novinarima.

Jedino, a to je i najvažnije, što je ostalo nedefinisano je ko će biti novi poslodavac portugalskog ofanzivca. Kako se početkom juna meseca pominjao Vulverhempton, odmah se klub sa Molinoa nametnuo kao prvi pik u spekulacijama. To naravno i te kako ima smisla, ne samo zbog prethodnog interesovanja Vulvsa već i zbog činjenice da ovaj klub godinama unazad neguje portugalsku koloniju - trener Bruno Laž koji je i sam Portugalac barata sa devetoricom zemljaka u igračkom kadru.

Međutim, po tviteru kolaju najrazličitije, naravno, nepouzdane informacije. Da je Guedes budući igrač Njukasla, Vest Hema, pa i Arsenala koji se za njega interesovao 2017. godine kada ga je Valensija, plativši Pari Sen Žermenu 40.000.000 evra učinila rekordnom kupovinom kluba.

U maju mesecu ga je želela Roma, ali posao koji je pokušao da izdejstvuje sportski direktror Vučice, još jedan Portugalac, Tijago Pinto sa obeštećenjem od 25.000.000 evra i slanjem Amadua Dijavare ili Gonzala Viljara na Mestalju nije realizovan. Želela ga je i Barsa koja je u to vreme pregovarala sa Valensijom oko paketa Hose Luis Gaja - Karlos Soler. Valensija je tada tražila oko 40.000.000 evra, a veruje se da će slanjem Guedesa u Premijer ligu zaraditi sličnu sumu novca. Barsa si je tada pomenuta cena bila previsoka, ali to je bilo pre nego što su Katalonci počeli da rasprodaju TV prava iz budućnosti i prava na korišćenje klupskog loga.


tagovi

Gonsalo GedesValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara