Endrik (@Reuters)
Endrik (@Reuters)

Endriku prijala putovanja i nova trava: Realov tinejdžer odveo Palmeiras u finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 04:14

Mladi napadač jedini strelac u pobedi svog tima nad Novorizontinom - 1:0

Novi selektor u nacionalnom timu Brazila, hvalospevi u Madridu i nova podloga na stadionu Palmeirasa motivisali su 17-godišnjeg Endrika da igra na vrhunskom nivou. Posle pogodaka za A reprezentaciju svoje zemlje u Engleskoj i Španiji, buduća zvezda Real Madrida bio je jedini strelac za Palmeiras u polufinalnom okršaju plej-ofa šampionata Paulista sa Novorizontinom. Njegov gol bio je dovoljan za pobedu sa 1:0 i zakazazivanje velikog derbija Sao Paula sa Santosom u finalu.

Do trećeg pogotka u tri uzastopna nastupa supertalentovani napadač došao je u 53. minutu, kada je lepo sačekao da mu saigrač glavom spusti loptu u srce kaznenog, te nakon slabe postavke protivničke odbrane imao dovoljno vremena da uputi neodbranjiv šut.

Izabrane vesti

Bila je ovo prva utakmica Palmeirasa na njegovom Alijanc Parku posle dva meseca, pošto se menjala podloga. Stavljena je nova sintetička trava, a domaći fudbaleri očigledno su se brzo navikli na nju.

Gol protiv Novorizontina bio je Endrikov drugi u sedam nastupa u 2024. godini. Očigledno se mladi fudbaler pun samopouzdanja vratio iz Madrida, gde je nakon meča punog tenzija sa Španijom (3:3) dobio brojne pohvale budućih saigrača u Real Madridu, ali i od predsednika Florentina Pereza koji mu je poručio da ga u Kraljevskom klubu čekaju sa nestrpljenjem.

I zaista, mnogi ljubitelji fudbala su nestrpljivi da vide kako će se fantastični Brazilac snaći u evropskom fudbalu i u saradnji sa Vinisijusom i Embapeom. Ako se bude kao što se očekuje, od leta ćemo ih gledati zajedno.

BRAZIL, PAULISTA – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

Santos – Bragantino 3:1 (2:0)

/Hoakin 8, Giljerme 45+1, Đulijano 63 – Eduardo Saša 52/

Petak

Palmeiras - Novorizontino 1:0 (0:0)

/Endrik 53/


tagovi

EndrikPalmeirasJužna AmerikaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara