Navijači Miljonariosa (©Reuters)
Navijači Miljonariosa (©Reuters)

El Kampin ne prija Jaguarima: Miljonarios bez Katanja želi da ostane s maksimalnim učinkom

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.02.23. | 23:05

Kolumbijska Apertura: Tim iz Bogote noćas (00.30) dočekuje goste iz Kordobe posle tri nedelje bez takmičarske utakmice

Iako je prvenstvo kolumbijske Aperture prilično odmaklo, Miljonarios igra svoju tek drugu utakmicu u sezoni, a prvu pred domaćom publikom na stadionu Nemesio Kamačo u Bogoti, poznatijem kao El Kampin. Inače ovo legendarno fudbalsko zdanje noćas (00.30) će da obuče svoju prepoznatljivu plavu odoru u znak podrške i podstreka svojim miljenicima ka drugoj pobedi u nizu, protiv Jaguaresa Kordobe.

Miljonarios ulazi u ovaj duel pokušavajući da održi maksimalan učinak u sezoni posle pobede u jedinom zvaničnom meču koji je odigrao. Tom prilikom, Plavi tim je pokazao svu svoju snagu savladavši Deportivo Pereiru, inače branioca titule iz Klausure 2022, rezultatom 3:2 i to u gostima. Pobeda je usledila posle serije prijateljskih utakmica koje su bile frustrirajuće za navijače, s obzirom na loše rezultate koje je ostvario u pripremnom periodu. Međutim, Miljonarios ima ekipu koja je navikla da pre početka nove sezone bude proglašena za jednog od favorita za titulu prvaka Kolumbije.

Izabrane vesti

Trenutno se tim nalazi na 11. poziciji na listi kolumbijske elite, sa do sada tri osvojena boda, samo dva manje od Atletiko Nasionala kao branioca titule iz prošlogodišnje Aperture, koji se čak i posle četiri odigrane utakmice, sa samo dva boda više nalazi na osmom i poslednjem mestu koje vodi u eliminacionu fazu formata.

00.20: (1,42) Miljonarios (4,10) Jaguares (7,25)

U poslednjih pet zvaničnih duela tim Alberta Gamera zabeležio je učinak od samo jedne pobede, tri remija i jednog poraza, pobedivši Deportivo Pereiru na debiju, izjednačivši se sa Independijente Santa Feom u poslednjem obračunu minule sezone, kao i u prijateljskim duelima sa Hertom iz Berlina i ekvadorskim LDU Kitom, pored toga što su izgubili od River Plejta. Na stadionu El Kampin Milioneri su zabeležili nedavnu kampanju od tri pobede, pet remija i dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Početak 2023. godine za Miljonarios obeležen je brojnim odloženim utakmicama, uglavnom zbog činjenice da stadion El Kampin nije bio dostupan Ambasadorima, zbog nastupa kolumbijskog nacionalnog tima U20. Među svim tim odloženim utakmicama je i prošlonedeljni duel u Ibageu sa Depotres Tolimom, za koji je odlučeno da se neće odigrati samo par sati pre njegovog početka, zbog napada domaćih navijača na Danijela Katanja, jednog od igrača Miljonariosa, a koji je u tim iz prestonice upravo došao iz Tolime.

Bez sumnje, jedan od najosetljivijih izostanaka za noćašnji ukršaj, upravo će biti odsustvo Danijela Katanja. U timu Ambasadora neće biti ni Davida Moskera Silve koji je pod suspenzijom i neće moći da nosi kapitensku traku na ovom meču. Pored dvoje vezista, neće biti ni Larija Vaskeza i Omara Bertela. Vaskez ima bolove u donjem delu leđa, a Bertel kontuziju desnog kolena. Jedna od ohrabrujućih stvari je da je Fernando Uribe počeo da trenira, ali po izveštaju medicinskog tima, još uvek ne može da računaju na njega. S obzirom na brojna odsustva, Alberto Gamero će imati nekoliko noviteta u startnoj postavi, uz uključivanje Oskara Kortesa (19), izvanrednog mladog veziste i člana reprezentacije Kolumbije. Kortesu će se pridružiti i Huan David Tores, koji se nada da će noćas debitovati za Plavi tim.

Na drugoj strani je tim Jaguaresa iz Kordobe, koji je, pak, poslednji put izašao na teren sredinom nedelje u Kup Kolumbije, uspevši da u gostima savlada Valedupar sa 2:0. U posednjem duelu Klausure tim Karlosa Restrepa se suočio sa Atletiko Bukaramangom i remizirao kod kuće 1:1, i tom prilikom izgubivši dragocene bodove. Klub iz Kordobe je trenutno na sedmom mestu kolumbijske elite, sa pet bodova, a isti rezultat ima i Union Magdalena, prvi tim van zone plej-ofa.

U poslednjih pet mečeva gosti su zabeležili dve pobede, dva remija i samo jedan poraz, pobedivši protiv Valedupara i Atletiko Nasionala, izjednačujući se sa Atletiko Bukaramangom i Independiente Santa Feom, pored poraza od Bojake Čikoa. Kao gost, Jaguari su zabeležili učinak od dve pobede, četiri remija i četiri poraza u poslednjih 10 utakmica.

Teoretski odmorniji, Miljonarios stiže kao nepoznanica posle skoro 20 dana bez takmičarske utakmice. Ako je suditi po odličnom učinku koji su imali u debiju, šansa da tim iz Bogore zabeleži drugu pobedu u novoj sezoni, prvu pred svojim navijačima, su visoke. Naročito ako se uzme u obzir das u poslednja dva gostovanja Jaguara na ovom stadionu završena porazima, bez postignutog gola, uz pet u svojoj mreži.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------

KOLUMBIJA 1, APERTURA - 5. KOLO

Subota

Uila - Tolima 0:0

Envigado - Petrolero u toku

Independijente Medeljin - Amerika Kali u toku

Nedelja

00.20: (1,42) Miljonarios (4,10) Jaguares (7,25)

02.30: (2,70) Pasto (2,95) Junior (2,70)

20.00: (2,30) Pereira (3,10) Onse Kaldas (3,05)

22.10: (2,40) La Ekidad (3,05) Santa Fe (2,90)

23.55: (2,40) Magdalena (2,85) Bojaka (3,15)

Nedelja

01.30: (2,90) Bukaramanga (3,05) Atletiko Nasional (2,40)

Utorak

02.05: (2,60) Deportivo Kali (3,00) Aguilas (2,70)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1KolumbijaMiljonariosJaguares Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara