Dušan Đorđević (©Reuters)
Dušan Đorđević (©Reuters)

Dušan Đorđević: Došao sam da se borim, rekao sam igračima da uživaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 21:13

Dražen Bolić predvodio ekipu TSC-a umesto suspendovanog Žarka Lazetića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Za razliku od prethodne utakmice u kojoj su Surduličani poraženi ubedljivo, danas je ekipa Dušana Đorđevića poklekla pogotkom sa bele tačke. Branio se Radnik organizovano, onemogućio protivniku da stvori više izglednih prilika, a onda je iz sopstvene greške omogućio TSC-u da slavi. Vicešampion Srbije je ponovo odigrao dobru utakmicu, protivnik im sada nije pretio kao IMT, i mreža je ostala netaknuta. Sigurno koračaju Topolčani ka novom izlasku u Evropu, ima još dosta da se igra ali kako trenutno igra tim Žarka Lazetića, teško će im prvi pratilac Čukarički preoteti poziciju na kojoj se nalaze.

Izabrane vesti

Pokušao je šef struke Surduličana da prodrma uspavanu ekipu, koja u dva kola prolećnog dela prvenstva nije uspela da osvoji bod niti da postigne pogodak. Teško će se tim sa juga Srbije spasiti ispadanja ove sezone, na deset bodova su od sigurne zone, a u narednom kolu dočekuju kod kuće Partizan.

"Svestan sam protiv kakve ekipe smo igrali, već duže vreme TSC ima jasan koncept igre i vrlo kvalitetan sastav. Rekao sam igračima posle našeg izdanja protiv Čukaričkog, gde nismo ličili na ekipu iz pripremnog perioda, danas je bitno da sami sebi vratimo veru, nismo na žalost uspeli. Ovde je vrlo teško uzeti bod, ali moram biti zadovoljan današnjim izdanjem. Ekipa dosta dobro igra defanzivu, ali nije efikasna. Za postizanje golova je potreban kvalitet, uigrane stvari, malo imamo problem terena na kojem igramo za neku lepršavu igru. Rekao sam igračima da uživaju danas, nije lako preći sa boljeg na gore, ovde lopta ide brže, tečnije. Učinićemo sve, ja sam došao da se borim, znao sam raspored. Fudbalski život je borba", naveo je posle utakmice šef struke Surduličana.

Umesto suspendovanog Žarka Lazetića, ekipu je sa klupe predvodio Dražen Bolić. Drugi put je od kako je deo stručnog štaba tima iz Bačke Topole nekadašnji reprezentativac Jugoslavije vodio sa klupe tim, i oba puta je slavio identičnim rezultatom – 1:0. Ne samo to, nego je i Ifet Đakovac u oba navrata bio strelac sa bele tačke, sada protiv Surdulice a prethodne sezone u Ivanjici.

"Neće Radniku biti lako, ali će da pokušaju da ostvare najbolji rezultat. Znali smo da nam danas predstoji teška utakmica jer će Radnik bez obzira na mesto na tabeli doći da pokuša da postavi blok i da igra na kontranapade. Uspeli smo da postignemo jedan gol, što nam mnogo znači za nastavak prvenstva i da nastavimo dalje ka našem cilju. Strpljivom igrom i pokušajima, pas igrom nam se na kraju isplatilo i došli smo do tri boda", izjavio je po okončanju utakmice Bolić.





tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnik SurdulicaTSC Bačka TopolaDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara