Tomas Tuhel traži objašnjenje od sudije (Reuters)
Tomas Tuhel traži objašnjenje od sudije (Reuters)

Da li je Bajern oštećen više od Arsenala? Tuhel besan zbog sudijskog obrazloženja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 01:03

"Bila je to dečja greška", navodno je Šveđanin Niberg rekao igračima Bajern Minhena posle Gabrijelovog nonšalantnog igranja rukom u kaznenom prostoru

Dve sjajne utakmice gledali smo u prvim četvrtfinalnim okršajima Lige šampiona, obe završene remijima. Real Madrid i Mančester Siti su u meču koji je obilovao kvalitetom i sjajnim golovima odigrali 3:3, dok su Arsenal i Bajern Minhen igrali 2:2 u utakmici koja je u prvi plan izbacila sporne sudijske odluke. Po jednu veliku na obe strane.

U engleskom klubu smatraju da su oštećeni jer sudija Glen Niberg iz Švedske nije svirao penal u poslednjim trenucima meča nakon duela Manuela Nojera i Bukaja Sake, dok su Nemci nezadovoljni odlukom Šveđanina da olako pređe preko očiglednog igranja rukom Gabrijela pri vođstvu njihovog tima sa 2:1.

Izabrane vesti

Bila je to prilično bizarna situacija u kaznenom prostoru Tobdžija. David Raja je nakon sudijskog zvižduka da izvede gol-aut dodao loptu do Gabrijela, ali ju je Brazilac uhvatio rukom i vratio na peterac, te ponovo započeo akciju kao da je on taj koji izvodi prekid. Da sve bude još čudnije, loptu je dodao nazad do Raje... Odmah su reagovali Bajernovi fudbaleri šireći ruke ka arbitru i tražeći penal, čak je i Mikel Arteta delovao kao da mu je jasno da bi sudija mogao da pokaže na belu tačku, ali je Arsenalov trener ubrzo mogao da odahne.

Za razliku od Španca, nezadovoljni Tomas Tuhel nakon utakmice u dahu je komentarisao spornu situaciju.

"Mislim da sudija nije imao hrabrosti da svira očigledan penal jer se dogodio pod čudnim okolnostima. Ali, priznao je na terenu da je video situaciju samo što ona, po njemu, nije bila dovoljna da bi je okarakterisao kao penal u meču četvrtfinala Lige šampiona. Znam da je to bila bizarna situacija, ali sudija je dao znak za igru, nakon čega je njihov fudbaler igrao rukom. Ono što nas posebno ljuti je njegovo objašnjenje na terenu. Rekao je mojim igračima da je to bila 'dečja greška' i da zbog toga nije dosudio penal u ovako važnoj utakmici. To je užasno objašnjenje. Greška deteta ili greška odraslog, kako god bilo, ljutimo se jer je to bila velika odluka na našu štetu", istakao je Tuhel svestan da je Bajern mogao do dva gola prednosti u tim trenucima.

Sa Bajernovim trenerom se složio i čuveni Rio Ferdinand, koji je u neverici komentarisao i odluku sudije da ne dosudi penal za Arsenal u petom minutu nadoknade. Ipak, kada je video situaciju iz kaznenog prostora Tobdžija, bivši štoper Mančester Junajteda još više je kritikovao Glena Niberga.

"Ovo je penal. O moj Bože, kako sudija ovo nije svirao?! Bio sam toliko uporan da je penal nad Sakom, ali za ovo sam još više! Neverovatno... Kako je mogao da svira nastavak igre, a onda da ne dosudi penal", pitao se Ferdinand nakon što je video snimak Gabrijelovog poteza.

Dok se o situaciji pred Bajernovim golom može diskutovati o tome da li je intenzitet Nojerovog i Sakinog duela bio dovoljan da bi se svirao penal, ako i to da li je Saka namerno išao na to da dođe do kontakta sa golmanom Bajerna, čini se da u slučaju iz kaznenog prostora Arsenala nema baš mnogo toga što bi išlo u prilog odluci švedskog sudije. Posebno ne to da je Gabrijelov potez bio "početnička greška".


tagovi

Tomas TuhelBajern MinhenArsenalLiga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara