Božidar Bandović (desno) (©Starsport)
Božidar Bandović (desno) (©Starsport)

Bandović: Želimo da probudimo Novi Sad, zaslužili smo ovo finale!

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 00:41

"I kada nismo imali rezultat, imali smo dobru igru. Napravili su dobru atmosferu i to se ne može poremetiti", blistao je trener Vojvodine posle pobede nad Radničkim 1923

Sezona Vojvodine je krajem decembra delovala izgubljeno, a onda je na njenu klupu došao Božidar Bandovića. Ono što Feđa Dudić predstavlja za Radničkom 1923, bez preterivanja se može reći i za iskusnog nikšićkog stratega i novosadski klub.

Istina, kraće je Bandović za kormilom Voše, preuzeo ju je pred sam kraj 2023. godine, ali je u kratkom periodu uspeo da tim kojem 'visi' mesto u plej-ofu učini legitimnim kandidatom za izlazak u Evropu. Pride mu u sredu doneo i plasman u finale Kupa Srbije, prvo još od 2020. godine, i to baš pobedom nad Dudićevim Radničkim usred Šumadije (1:0), koja fudbalski odavno nije bila tako živa.

Izabrane vesti

Nada se Bandović da će se usled serije dobrih rezultata probuditi i srpska Atina.

"Sigurno da želimo. Analizirali smo ovo što se dešava u Kragujevcu i čestitam kolegi za timski duh koji je napravio. Mi isto imamo taj timski duh i energiju koju dajemo na svim utakmicama. Nisu samo rezultati bitni jer znate da smo imali i poraze na početku. Sve utakmice posle toga su bili odlika tog timskog duha. Ali defiinitivno je ovo sjajna atmosfera i prelepo je igrati u ovakvom ambijentu. Nadam se da ćemo i mi da napunimo Karađorđe na sledećim mečevima. Dolazi nam Zvezda, biće još teških utakmica", izjavio je Bandović na konferenciji posle pobede u polufinalu Kupa (1:0).

Što se same utakmice tiče, 54-godišnji strateg smatra da ju je njegov tim potpuno zasluženo dobio.

"Želim da čestitam Feđi na svemu što je uradio sa ovim timom. Na uspesima i pobedama. Ništa nije slučajno. Što se utakmice tiče, ušli smo dobro. Bilo je taktičkih nadmetanja u sredini terena, dominirali smo i imali situacije da damo gol. Želeli smo da dominiramo u posedu i mnogo je teško probiti tu nisku odbranu. Pravili smo višak u veznom redu, oni su dobro parirali, ali smo neke stvari i kretnje promenili i to je na kraju dobro ispalo. Zasluženo smo pobedili i zasluženo se nalazimo u finalu. Čestitam mojim momcima na ovom uspehu, želeli smo da učinimo srećnim naše navijače i grad. U drugom poluvremenu smo imali dosta situacija po boku da damo gol. Taj gol smo zaslužIli i zaslužili smo da pobedimo."

Kao što je i sam rekao, nije Voša bila ovakva od samog njegovog dolaska, prve četiri utakmice pod njegovim vođstvo nije dobila, ali zato jeste osam od poslednjih deset, računajući i onu u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Čukaričkog kada je slavila na penale. Šta je to uticalo na značajan skok forme u prolećnom delu sezone?

"Trening, rad i disciplina. Ponosan sam na momke od prvog dana. I kada nismo imali rezultat, imali smo dobru igru. Napravili su dobru atmosferu i to se ne može poremetiti. Što se tiče treninga, intenziteta i rada, prezadovoljan sam. Ali to treba još da se digne u narednom periodu ako hoćemo da pariramo u Evropi ekipama koje sprintaju od prvog do poslednjeg minuta u istom intentzitetu".

Ali da bi se uopšte nadmetala sa ekipama u Evropi, Vojvodina će prvo morati da je izbori, a u pretposlednjem kolu plej-ofa gostuje baš kragujevačkom Radničkom, koji trenutno drži četvrtu poziciju.

"Uvek gledam samo narednu utakmicu. To je sada Zvezda, ali sigurno da će te utakmice na kraju da budu presudne".

Upravo Zvezda će ga sačekati i u finalu Kupa Srbije.

"Neće biti lako, ali nije bilo ni do sada i zaslužili smo ovo finale. Imasli su i oni (Radnički, prim.aut) dve tri situacije iz kontri da daju gol i sve bi moglo da bude drugačije. Ponavaljam, zaslužili smo ovu pobedu", zaključio je Bandović.


tagovi

Božidar BandovićFK VojvodinaKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara