Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Kini se "crta" pobeda posle velike krize, Saudijska Arabija NG, Katar u seriji pobeda

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 09:15

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

KINA - SINGAPUR, 13.00

(Fudbal, Azijske kvalifikacije za SP)

Izabrane vesti

Kina trenutno ne deluje najbolje. Ima niz od sedam mečeva bez pobede. Konkretno, tokom ovog perioda izgubila je od Omana sa 2:0 i Hongkonga sa 2:1. Poslednja pobeda Kineza dogodila se upravo u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kada su sa 2:1 savladali Tajland. U ostalim rundama ekipa je izgubila od Južne Koreje sa 3:0 i remizirala sa Singapurom 2:2. Na tabeli, Kina deli drugo mesto sa Tajlanđanima. Singapur je svoje poslednje pobede ostvario relativno nedavno - pre šest meseci. Dogodili su se u okviru prethodne faze selekcije za Svetsko prvenstvo. Ali u ovoj rundi kvalifikacija, Singapurci su do sada osvojili samo jedan bod, remizirajući sa Kinom 2:2.

TAJLAND - JUŽNA KOREJA, 13.30

(Fudbal, Azijske kvalifikacije za SP)

Tajland je trenutno u nizu od četiri meča bez pobede. U ovom periodu izgubio je samo jednom i to sa 2:1 od Uzbekistana u osmini finala Azijskog kupa. U ostalim susretima Tajlanđani su igrali nerešeno, uključujući i u trećem kolu druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Južnom Korejom 1:1. U ostalim rundama su pobedili Singapur sa 3:1 i izgubili od Kine sa 2:1, sa kojom sada dele drugo mesto u Grupi C. Južna Koreja je izgubila bodove u prvom meču sa Tajlandom, ali u druga dva kola tim je samopouzdano pobedio Singapur sa 5:0 i Kinu sa 3:0. Sada Tigrovi vode u grupi sa tri boda prednosti u odnosu na pratioce. Korejci su učestvovali i na Kupu Azije, gde su stigli do polufinala.

TADŽIKISTAN - SAUDIJSKA ARABIJA, 16.00

(Fudbal, Azijske kvalifikacije za SP)

Saudijska Arabija vodi kolo u Grupi G azijskih kvalifikacija za Mundijal sa sve tri pobede do sada i pokušaće da nastavi niz posle gostovanja Tadžikistanu. Domačin je sa četiri boda na deobi drugog mesta sa Jordanom sa četiri poena. Saudijci su pre pet dana pobedili Tadžikistan sa 1:0 i još nisu primili gol u kvalifikacijama.

KUVAJT - KATAR, 20.00

(Fudbal, Azijske kvalifikacije za SP)

Katar je lider Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa maksimalnih devet bodova posle tri kola. U 4. kolu gostuje Kuvajtu, koji je osvojio tri boda posle pobede nad Afganistanom, i bori se sa Indijom za drugo mesto, pošto je rival sakupio četiri poena i na drugom je mestu. Katar je u seriji od osam pobeda, a Kuvajt je nanizao tri neuspeha.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara