Stonoteniska partija Stojkovića i Jovića (© MN Press)
Stonoteniska partija Stojkovića i Jovića (© MN Press)

Piksija raduje Vlahović, ali i Luka Jović: Izgubio je kilograme i nadam se da će ostati u Milanu

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 12:52

„Dušan može da obeleži EURO“, kaže selektor Srbije

Misija se nastavlja. Pre nekoliko dana bio je u Beogradu, na večeri sa Aleksandrom Mitrovićem, a onda je selektor Dragan Stojković ostao veran želji da obilazi reprezentativce pred put na Prvenstvo Evrope.

Tako ga je staza dovela u Torino, gde je tokom subotnje večeri uživo posmatrao derbi Juventus – Milan, uverio se u kakvom su stanju Dušan Vlahović i Filip Kostić u opremi crno-belih, ali nije imao priliku da vidi Luku Jovića, jer je špic Rosonera gostovanje na Alijanc stadionu propustio usled lakše povrede.

Izabrane vesti

Ovoga puta, pak, Piksi nije bio taličan Vlahoviću.

Čuo sam se sa Dušanom uoči meča protiv Kaljarija i sutradan je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca. Prošle godine sam prisustvao gradskom derbiju protiv Torina koji je Juventus rešio sa 1:0 takođe njegovim pogotkom“, pričao je Stojković za Gazetu delo sport dan pre pomenutog meča, ali se ispostavilo da je derbi 34. kola Serije A koji je završen mirnih mreža.

Što ne menja njegov utisak o mogućnostima kandidata za dres državnog tima.

Ostalo je još 50 dana do Evropskog prvenstva i naše premijere protiv Belingema i kompanije. Obilazim igrače, razgovaramo o svemu što nas očekuje u Nemačkoj. Srećom, mnogi od njih igraju u Italiji, zemlji u kojoj sam se uvek lepo osećao i kojoj se svaki put rado vraćam“.

Kao čovek koji je igrao u Seriji A (za Veronu), Piksi zna koliko se pažnje posvećuje defanzivi i zato vrednuje Dušanov učinak.

„Dobro sam upoznat sa njegovim kvalitetima. Na stranu golovi koji su uvek važni za svakog napadača, mnogo mi se dopada način na koji odrađuje zadatke na terenu. Radi dosta za ekipu, deluje srećno, čak i u sutuacijama kada ne iskoristi šansu. To je veoma važno na psihološkom planu. Prošle godine su ga mučile povrede, naročito za vreme Mundijala. Poveo sam ga u Katar jer je zaslužio igrama u kvalifikacijama, ali to nije bio onaj pravi Vlahović“.


Sada je situacija drugačija, povoljnija...

„Čak je i to još uvek na 90 odsto od njegovog realnog potencijala, ima tu još prostora za napredak. Očekujem da ovo bude njegovo Evropsko prvenstvo. Dušanovih 16 golova u Seriji A vrede koliko 20, 23 u Premijer ligi. Mnogo je teže napadačima u Italiji nego u Engleskoj. Vlahović može da dostigne Halandov nivo, zavisi pre svega od njega. Po mom mišljenju, ima sve preduslove da postane broj jedan na svetu, pre svega pobednički mentalitet i neverovatnu glad za uspehom. Često mi govori da se oseća lepo u Juventusu i da je ponosan što nosi „devetku“ kluba takve istorije i tradicijom. Sad želi da osvaja trofeje.“

Za razliku od Vlahovićevih 16 hitaca, Filip Kostić još nije dao gol ove sezone. Selektor ga razume.

„Kostić kod Masimilijana Alegrija ima malo defanzivniju ulogu. Uopšte nemam dilemu da će na Evropskom prvenstvu biti od velike koristi za našu ekipu, kao i uvek do sada.“

Računa i na Luku Jovića.

Razgovarao sam sa Lukom. U Milanu je izgubio koji kilogram i to mu je pomoglo da se vrati na stari nivo. Šteta zbog ove povrede. Nadam se da će ostati u Milanu i posle ove sezone.“

Imao je šta da kaže Piksi kad se povela priča o Sergeju Milinković Saviću i Strahinji Pavloviću, na koje je dugo motrio upravo Juve.

Sergej je odabrao Saudijsku Arabiju i deluje mi da je zadovoljan, ali u fudbalu nikad ne reci nikad. U prošlosti je bio blizu Juventusa i ukoliko bi se opet pojavila ta mogućnost, moj savet bi mu bio da prihvati izazov. Siguran sam da bi fudbaler Sergejevih kvaliteta dobro došao bilo kom velikom evropskom klubu. Što se tiče Pavlovića, reč je o mladom igraču koji ima lepu perspektivu. Malo je u Evropi vrhunskih levonogih defanzivaca“, dodao je za Gazetu Dragan Stojković.



tagovi

ac milanJuventusDušan VlahovićLuka JovićFilip KostićSerija Afudbalska reprezentacija SrbijeeuroEURO 2024Dragan Stojković Piksi

Obaveštavaj me

Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara