Ančeloti (©Reuters)
Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti se izvinjava: Igrali smo loše, od početka "pod ručnom"

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 00:03

„Treba da budemo samokritični, ali ne treba preterivati“, kaže trener Reala

Namučio se Real da prođe pored Lajpciga u četvrtfinale Lige šampiona (1:1), a ako nas iskustvo nešto uči, to je da su Madriđani tada najopasniji. Kada deluje da se provlače, da igraju slabo, da ih je sreća pomazila...

Istina, nisu Nemci večeras ni u jednom momentu imali prolaz dalje u rukama, ali su igrački dobro preznojili Real. Pogotovoo u prvom poluvremenu Španci su bili ispod svakog nivoa, što je priznao posle meča i veliki Karlo Ančeloti.

Izabrane vesti

„Loša utakmica. Loše smo odigrali. Sa slabim intenzitetom, slabom odgovornošću. Psihološki aspekt je mnogo uticao na nas. Igrali smo protiv tima koji ima kvalitet i koji nije imao šta da izgubi. A, mi smo igrali „pod ručnom“ od početka. Napatili smo se, ali je najvažnije da smo prošli u četvrtfinale“, istakao je Ančeloti.

Ne deluje zabrinuto italijanski stručnjak.

„Ideja je bila da ih pritisnemo, da energetski budemo bolji. A, igrali smo jako sporo, sa niskim blokom, sa malo vertikalnih pasova. Nije ovo bila naša najbolja noć. Moramo da se izvinimo navijačima. Dešava se to u Ligi šampiona. Tako je bilo i protiv Čelsija 2022. Nikada nismo bili bliži ispadanju“.

Iako deluje da Real kuburi sa formom, Ančeloti ističe da ne treba biti grub u ocenama.

„Psihološki deo je bio jako važan. Lajpcig je probao sve, oni su dobar tim. Moraćemo smireno da analiziramo šta se događalo. U ovom momentu smo prvi na tabeli u domaćem prvenstvu sa sedam bodova prednosti, a u Ligi šampiona smo prošli u četvrtfinale. Treba da budemo samokritični, ali ne treba preterivati“, poručio je trener Reala. 


 



tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara