Fudbaler Al Ahlija Ahmed Koka (©Reuters)
Fudbaler Al Ahlija Ahmed Koka (©Reuters)

AFRIKA: Branilac trona dočekuje petostrukog prvaka Afrike u revanš meču polufinala Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 09:13

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

TS GALAKSI - SVALOUS, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Izabrane vesti

Posle tri uzastopne pobede TS Galaksi našeg Samira Nurkovića je u prošlom kolu doživeo poraz od Stelenboša (1:2), direktnog rivala u borbi za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona. Ekipa čiji je najbolji strelac srpski napadač (sedam golova) sada je šesta na tabeli, ali sa po dva ili tri odigrana meča manje od konkurencije. Stelenboš joj sada beži devet bodova, dok je trećeplasirani Orlando Pajrats na +6. Zato TS Galaksi danas mora da pobedi Svalous, 14-plasirani tim na tabeli. Gosti su bez pobede u poslednja tri kola (dva remija i poraz). U prvoj polusezoni je Svalous slavio kod kuće sa 1:0, a Nurković je tada ušao u igru od 46. minuta.


SUARA - MULUDIJA, 20.00

(Fudbal, Maroko 1)

Četiri kola su ostala do kraja prvenstva Maroka, a susret između Suare i Muludije bi mogao da bude odlučujuć u borbi za opstanak. Jusufija najbliža ispadanju, poslednja je sa 19 bodova, a uz nju ispod crte je još i Muludija (23). Ispred nje su Šabab Mohamedija (24) i Suara (26), današnji Muludijin rival. Suara je u boljoj formi, u poslednja četiri kola ima dve pobede, remi i poraz. S druge strane, Muludija nije pobedila nijednom u poslednjih 10 kola, ima četiri remija i šest poraza. U prvoj polusezoni Muludija je posle preokreta savladala Suaru sa 3:2.


AL AHLI KAIRO – TP MAZEMBE, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Danas su na programu revanš mečevi polufinala afričke Lige šampiona. Branilac trona Al Ahli je preživeo teško gostovanje u DR Kongu, odigrao je sa TP Mazembem 0:0 i sada je pred svojim navijačima apsolutni favorit za plasman u još jedno finale, peto uzastopno, odnosno sedmo u poslednjih osam sezona. Al Ahli je najdominantniji klub afričkog fudbala u 21. veku, od 2017. godine je pet puta bio prvak Crnog kontinenta. TP Mazembe, koji je pet puta bio prvak Afrike (poslednji put 2015) u dva navrata je gostovao Al Ahliju u Kairu u ovom veku i oba puta je poražen. Rezultatom 1:0 2002. godine, a zatim 2012. sa 2:1. Važno je da napomenemo da u Africi i dalje važi pravilo gola u gostima, odnosno da bi remiji sa golovima odgovarali TP Mazembeu. Zbog toga možemo da očekujemo i malo oprezniju igru domaćina.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara