Vitor Roke (©AFP)
Vitor Roke (©AFP)

Agent Vitora Rokea: Ako ne bude imao minute – ide! Neobjašnjivo zašto ne igra

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 11:43

“Pogledajte kako je prošao Vinisijus u Realu”

Ne stišava se bura oko Vitora Rokea posle poraza od Đirone i kadra u kojem se vidi da mladi napadač plače na klupi za rezerve.

Počelo je sa porukama njegove devojke na društvenim mrežama i paljbi po Ćaviju, što je kasnije obrisano, nastavilo se saznanjima katalonskih medija da je mladi napadač ljut na trenera jer nemaju nikakvu komunikaciju i da je zbog toga emotivno povređen, a sada se javio i njegov agent Andre Kari koji kaže da mu je neobjašnjivo to što njegov klijent nema minute u Barseloni.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima, biće preduzete ekstremne mere ako se Rokeov status ne bude promenio uskoro.

”Vitor mora da ima više minuta i niko ne razume zašto mu ne daju više prostora. On je jak dečko i čeka svoju šansu, ali već je prošlo mnogo utakmica u kojima je mogao da dobije te minute i šansu”, izjavio je Kari i dodao:

”Sa 300 odigranih minuta, Roke je postigao dva gola i mogu da kažem da je on najbolji strelac ekipe, gledajući odnos odigrano i golgeterskog učinka. Ćavi je dao minute Ferminu, Kubarsiju i Jamalu, a Roke nije dobio ništa. To mi je neobjašnjivo”.

Andre Kari nije okolišao da napravi paralelu između Rokeovog statusa u Barsi i onoga što je dobio Vinisijus Žunior u Real Madridu.

”Vitor je od početka bio jako uzbuđen da pokaže sve što zna. U Barseloni ima toliko pritiska i priaju se gluposti, udeljuju se razni epiteti igračima i pričaju stvari koje nisu istinite. I to nimalo ne pomaže. Pogledajte šta se desilo Vinisijusu u Realu. Bilo mu je potrebno dve i po sezone da bi konačno proigrao, a u Barseloni se za dva meseca stvorio haos oko momka”.

Poslao je jasnu poruku Ćaviju, Đoanu Laporti i Deku – ako Vitor ne bude igrao, otići će.

”Ima ugovor sa Barselona i mi smo izabrali Barsu iako smo imali druge opcije, gde je mogao da zaradi duplo više novca. Hteli smo u Barsu kako bi igrao. Verujem da će Vitor da bude sjajan igrač, ali ako ga klub ne bude pustio da igra, moraćemmo da nađemo drugo rešenje”, rekao je Kari i dodao:

”Moraćemo da pričamo o nekom rešenju. Pozajmica bi mogla samo da mu naškodi dodatno, jer bi otišao u klub koji ne bi imao toliki interes da ga razigrava. To je veoma opasno za jednu tako mladu karijeru. Najbolja stvar bi bila da ostane u Barsi, ali ako ne bude igrao – biće prodat i otići će da igra negde drugo. Sešćemo sa Dekom i Laportom i naći pravo rešenje”.

Podsetimo, Barselona je prošlog leta Rokea platila Atletiko Paranenseu 30.000.000 evra, uz još skoro 40.000.000 na ime raznih bonusa. Prvobitni dogovor bio je da Brazilac dođe u Barsu ovog jula, ali je posle Gavijeve teške povrede ipak odlučeno da dođe već u januaru 2024. Od tada je odigrao nešto više od 300 minuta, raspoređenih u 13 utakmica, a postigao je dva gola.

Smatra se jednim od najvećih talenata svoje generacije.


tagovi

Vitor RokeLetnji prelazni rok 2024Barselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara