""
""

Za neke rutina, za njih prokletstvo: Partizanov crni niz sa 11 metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.15. | 17:59

Crno-beli promenili petoricu izvođača penala u Humskoj 1, još niko nije pogodio na južnoj strani

Kad sledeći put sudija pokaže na belu tačku na južnoj strani stadiona, nećemo mi ni da pucamo, pustićemo protivnika da sam izvede penal.

Tako je pre mesec i po dana pričao Petar Grbić, ne verujući da u njegovoj pošalici na sopstveni račun ima istine, jer Partizanovim fudbalerima ove sezone kao da neko noge vezuje u čvor kad se zalete da pucaju sa 11 metara. Crno-beli su od 14. jula, kad je počela takmičarska godina, do danas uspeli da promaše sve jedanaesterce na južnom delu stadiona u Humskoj 1.

Izabrane vesti

Poslednji je to učinio Nikola Ninković, pri rezultati 0:1, u derbiju 20. superligaškog kola sa Vojvodinom. Pucao je u desni ugao gola Nikole Perića, ali je čuvar mreže Novosađana prozreo njegovu nameru, ukrotio udarac i posle te odbrane sevnula je kontra kojom su gosti postigli i drugi gol i pokorili Topčidersko brdo.

Ninković je na taj način nastavio neslavnu tradiciju crno-belih penaldžija, pre njega sa bele tačke neprecizni su bili Valeri Božinov u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue (pogodio stativu)...

...Petar Grbić i Stefan Babović u drugom poluvremenu prvenstvenog duela sa Čukaričkim (obojica šutirala iznad prečke)...

...i Andrija Živković u ligaškom obračunu sa Javorom (ciljao levu golmanovu stranu, a odbranio mu Vladan Đogatović).

Današnji jedanaesterac bio je osmi dosuđen u korist Partizana ove sezone u svim takmičenjima. Crno-beli su uspeli da iskoriste tek tri: Valeri Božinov protiv Jagodine, Stefan Babović na gostovanju Voždovcu i Ivan Šaponjić u duelu sa Sinđelićem u okviru Kupa Srbije. Zanimljivo, u sva tri duela na kojima je uspešno realizovao najstrožu kaznu tim iz Humske 1 je slavio.

Suprotno tome, protiv Partizana su ove jeseni dosuđena četiri jedanaesterca. Svi protivnici su bili uspešni  Predrag Pavlović je poentirao u pobedi Novog Pazara (3:2), Nemanja Mladenović za istorijski trijumf Metalca (1:0), a Vladimir Torbica za Spartak u meču u kome su Subotičani, ipak, praženi (1:2).

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaStefan BabovićSrbijaPetar GrbićpenaliFK PartizanNikola NinkovićAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara