Savet legende Lipija: Ne terajte Alegrija, on će biti Juventusov Aleks Ferguson!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.04.18. | 16:45

Alegri je osvojio tri uzastopne šampionske titule sa Juventusom, ali je izgubio dva finala Lige šampiona. Deo medija i navijača, za sada još uvek u manjini, počeo je da se pita da li je on čovek koji uopšte može Juventusu da donese titulu prvaka Evrope

Legendarni trener Juventusa Marćelo Lipi ocenio je da bi Masimilijano Alegri za Staru damu mogao da postane ono što je za Mančester Junajted bio Aleks Ferguson.

U poslednje vreme bilo je dosta špekulacija o Alegrijevoj budućnosti na klupi torinskog giganta na kojoj privodi kraju četvrtu sezonu.

Izabrane vesti

Alegri je osvojio tri uzastopne šampionske titule sa Juventusom, ali je izgubio dva finala Lige šampiona. Deo medija i navijača, za sada još uvek u manjini, počeo je da se pita da li je on čovek koji uopšte može Juventusu da donese titulu prvaka Evrope.

A Lipi, kojem je to pošlo za rukom 1996. godine, podsetio je Italijane koliko dugo je Mančester Junajted čekao da Ferguson osvoji prvi trofej u bilo kom takmičenju.
“Da li će Alegri da ide na kraju sezone? Odmah mi pada na pamet Ferguson, koji je ostao u Junajtedu čak 25 godina. I veći deo te epohe uspevao je da ih održi na vrhu”.

Torinski crno-beli u Seriji A imaju četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli. A očekuje nas uskoro i sudar ta dva tima na Juventusovom stadionu.
“Juventus ove sezone često menja formaciju. Napoli je ove sezone odlučio da se fokusira samo na to, dok Juventus nikada ne sme sebi da dozvoli tako nešto”.

I podsetio je iskusni trenerski vuk na ono što znaju manje više svi fudbalski navijači u Italiji, a to je maltene aksiom kada je u pitanju Juventus.
“Ne igraju uvek lep fudbal, ali su konkurentni. Barem dok u Evropi ne nalete na neke druge velikane”, zaključio je Lipi.

Foto: Action images


tagovi

Aleks FergusonMarćelo LipiMasimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara