Opet rizično oko F1: Požari u Kanadi odlažu još jednu trku?

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 12:11

Velika nagrada Kanade bi mogla biti pod rizikom odlaganja ili otkazivanja zbog šumskih požara koji su zahvatili kanadsku pokrajinu Kvebek

Nakon otkazivanja Velike nagrade Kine zbog tamošnje zdravstvene situacije, prošlog meseca došlo je do otkazivanja trke u Imoli zbog poplava prouzrokovanih obilnim padavinama. Formula 1 je tada odlučila da otkaže trku kako bi se pomoglo ljudima u regiji Emilije Romanje. Sada, nešto više od nedelju dana pred trku u Montrealu, moglo bi doći do sličnog scenarija zbog prirodnih katastrofa.

Šumski požari su u Kanadi prisutni od početka godine, a regija Kvebek je poslednja koju je zahvatio plamen. Iako je dim koji dolazi iz Kvebeka za sada zaobišao Montreal, požari i dalje traju i pitanje je trenutka kada će se posledice osetiti i u tom gradu. Mada nema bojazni od samih požara, kvalitet vazduha je klasifikovan kao "visokorizičan" kako u Kanadi, tako i u većem delu severoistoka Amerike. Za sada se ne zna kada će se požari staviti pod kontrolu, a Formula 1 još nije objavila nikakvo saopštenje u vezi sa ovom situacijom.

Izabrane vesti

Velika nagrada Kanade trebalo bi da se održi 18. juna na stazi Žil Vilnev u Montrealu, a vikend počinje u petak 16. juna, a ako kvalitet vazduha i dalje bude rizičan, organizacija Formule 1 će održati hitan sastanak i odlučiti o sudbini ove trke. Kada je otkazana Velika nagrada Emilije Romanje, Formula 1 nije mogla da nađe drugi termin za ovu trku, te je kalendar za 2023. skraćen na 22 trke. Ako bi se i trka u Montrealu otkazala, velika je verovatnoća da ni za nju neće biti mesta u kasnijem delu sezone.

Piše: Maja Nakaradić


tagovi

Formula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara