""
""

Nova godina stiže ranije na Mestalju - umotan poklon od 35.000.000 evra, čeka se Realov biser, vraća se i odbegli sin?

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.12.17. | 13:32

Valensija ima velike planove za ovu zimu

Veliki uspon Valensije u ovoj sezoni ozario je srca fudbalskih nostalgičara, koji dobro pamte neka bolja vremena i neke moćnije generacije Slepih miševa

Izabrane vesti

Dolazak Marselina Torala na Mestalju ispostavio se kao pun pogodak, a kako bi rezultati ostali na zavidnom nivou, nekadašnji stručnjak Viljareala zahteva od klupske uprave pravu reakciju na tržištu. Odnosno, da se povuče nekoliko dobrih poteza kako bi ekipa bila još jača. 

Renomirani francuski dnevnik L'Ekip javlja da je Valensija postigla dogovor sa Pari Sen Žermenom oko kupovine celog ugovora Gonsala Guedeša, koji od dolaska na Mestalju na pozajmicu igra kao nikad pre. Upravo se Guedeš nalazi u grupi fudbalera koji pod Marselinovom trenerskom komandom dižu formu svake sedmice, a tu su još i Simone Zaza i Žofri Kondogbija

Guedeš ove sezone već ima pet asistencija i tri gola na svom računu i povratio je samopouzdanje izgubljeno dolaskom u Pari Sen Žermen u januaru za 30.000.000 evra. Kako se ističe, Valensija će francuskom gigantu platiti čak 35.000.000 evra, a transfer će biti realizovan prvog dana letnjeg prelaznog roka. 

Dok se L'Ekip poziva na dobro informisane izvore i plan vodećih ljudi Pari Sen Žermena da reše problem finansijskog fer-pleja nastao kupovinom Nejmara iz Barselone za astronomskih 222.000.000 evra, madridski As tvrdi da ima saznanja iz kluba kako od tog transfera (još) nema ništa. S druge strane lokalni list Superdeporte ističe da je Guedeš bio želja prvog čoveka Valensije Petera Lima još letos, ali da Valensija tada nije imala para da overi transfer. Zbog toga je pre nekoliko dana Lim imao sastanak sa Naserom Al Kelaifijem u Parizu, gde je navodno i dogovoren transfer. 

Još jedan od Marselinovih poteza ove zime mogao bi da bude povratak odbeglog sina - Žoaoa Kansela. Portugalac se trenutno nalazi na pozajmici u Interu, gde je ove sezone odigrao svega 257 minuta na sedam utakmica. 

Kada je dovodio Kansela upravo iz Valensije letos, Inter je dobio mogućnost da Kansela kupi za 35.000.000 evra, ukoliko mladi desni bek ispuni određene standarde. Dakle, ne radi se o obavezi kupovine, a s obzirom na to da ne igra tako često i da su ga mučile povrede, povratak u Valensiju već na zimu ne izgleda tako daleko. 

Doduše, sportski direktor Valensije Mateu Alemani rekao je za Superdeporte da se o toj mogućnosti ne razmišlja, dok s druge strane određeni izvori tvrde da je to samo paravan priča i da Marselino i on žele da posao odrade u miru. 

Dok se neumorno radi na realizaciji dva transfera, na horizontu Slepih miševa ponovo se javilo staro ime - Markos Ljorente. Mladi univerzalac madridskog Reala bio je Valensijina želja još letos, ali do realizacije nije došlo. I sada je put od želje do ozvaničenja trnovit i dug. 

Pre svega zbog loše saradnje uprave dva kluba, ali i Realove želje da Ljorentea ne pusti na pozajmicu, već samo proda. Tu je, takođe, pitanje Ljorenteove uloge, pošto Marselino ne može da mu ponudi mesto standardnog prvotimca, već zamene za Žofrija Kondogbiju. S druge strane, Ljorente je nezadovoljan svojim statusom u Realu i traži brzo rešenje. Ali, osim toga što ne igra u Realu, nema dozvolu Zinedina Zidana da ode, pošto ga Francuz vidi kao igrača sistema i u nastavku sezone. 

Podsetimo, Ljoren​te je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Alavesu i Zidanovu pažnju privukao je dobrim igrama, zbog čega je vraćen u Real. Ali, dosad je na terenu proveo samo 438 minuta. On želi mnogo više. 

U Valensiji se nadaju da bi mogli da iskoriste situaciju i naprave dobar posao. 


tagovi

EvropaFrancuskaGonsalo GedesInterItalijaLiga 1Pari Sen ŽermenPrimeraReal MadridSerija AŠpanijaValensijaŽoao Kanselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara