""
""

NHL: Detroit presudio Moćnim patkama, Toronto konačno prekinuo crnu seriju

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.13. | 10:30

Kapiten Henrik Zetenberg je sa pogotkom i asistencijom bio najbolji pojedinac Red Vingsa, koji su brejkom u Kaliforniji stigli do ukupnog rezultata 4:3 u seriji i plasirali se u polufinale Zapadne Konferencije, dok Bruinsima definitivno nije dovoljan jedan Milan Lučić

Hokej će se i dalje igrati u Detroitu! Red Vingsi su usred Kalifornije savladali Anahajm Majti Dakse i obezbedili plasman u polufinale Zapadne Konferencije. Još jednom je blistao kapiten Henrik Zetenberg, koji je sa pogotkom i asistencijom bio definitivno najbolji igrač Detroita u sedmom i odlučujućem okršaju dva veoma jaka tima. Isti učinak imao je i Finac Valteri Filpula, koji je postigao pogodak odluke u drugoj deonici. Protivnik Red Vingsa u narednoj rundi biće Čikago Blekhoksi, koji su bez većih problema preskočili Minesotu Vajldse sa ukupnim rezultatom 4:1 u seriji.

Na drugoj strani, Njujork Rendžeri i Toronto Mejpl Lifsi uveli su svoje okršaje sa Vašington Kapitalsima, odnosno Boston Bruinsima u majstoricu, koja će odlučiti koja dva tima će kompletirati polufinale Istočne Konferencije.

Izabrane vesti

Rendžeri su na svom terenu savladali Kapitalse sa 1:0, a strelac jedinog potogka na meču bio je Derik Brasard polovinom druge trećine, a heroj utakmice bio je golman domaćih, Henrik Lundkvist, koji je imao čak 27 odbrana.

Mejpl Lifsi konačno su prekinuli crnu seriju u plej-of okršajima sa Bostonom na svom terenu, pošto su ostvarili prvu pobedu nad Bruinsima još od 1959. godine i to rezultatom 2:1. Meč je bio rešen u poslednjoj deonici, kada su Dion Fanuf i Fil Kesel postigli dva pogotka za Toronto, a iako su gosti preko srpskog majstora Milana Lučića uspeli da smanje rezultat, snage za još jedan pogodak i produžetak nije bilo.

NHL (PLEJ-OF) - REZULTATI:

Njujork Rendžeri – Vašington 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) (3:3 u seriji)

Toronto – Boston 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) (3:3 u seriji)

Anahajm – Detroit 2:4 (1:2, 0:1, 1:0) (3:4 u seriji)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Anahajm Majti DaksDetroit Red VingsNHL plej-ofNjujork RendžersStenli kupToronto Mejpl Lifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara