Ne pomaže ni ekspertiza: Penal u Humskoj i jeste i nije - zavisi odakle se gleda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 10:22

Tako kaže Igor Radojčić...

Penal ili ne - nikome nije jasno.

Čak ni devet dana posle utakmice Partizan - Zemun (1:1) na kojoj je Dejan Santrač dosudio kazneni udarac u korist Gornjovarošana, a Nemanja Vučić postigao gol, u Sudijskoj organizaciji ne mogu da se saglase da li je arbitar iz Pavliša ispravno postupio posle duela desnog beka crno-belih Luke Cucina i kapitena gostujuće ekipe.

Izabrane vesti

U međuvremenu je odigrano još jedno kolo, međutim, dilema ostaje. Nije mogao da je razveje ni sudijski ekspert Igor Radojčić.
Položaj sudije nije baš sjajan. Trebalo je da bude više levo da bi imao bolji ugao gledanja. Osnovno pitanje je da li je došlo do kontakta stopala igrača Partizana prilikom spuštanja noge i stopala igrača Zemuna. Čuo sam komentare da je igrač Zemuna krenuo ranije da pada, međutim videli smo da nema pada pre vremena, tek posle eventualnog kontakta. U zavisnosti od ugla gledanja stičemo utisak da li ima ili nema kontakta. Iz jednog ugla deluje da ima, ovog iz kog gleda i sudija, dok sa strane deluje da nema“, rekao je Radojčić gostujući u emisiji „Pregled kola“ na TV Arena sport.

Imajući u vidu da je ujedno i sekretar Sudijske komisije FSS, predočio je preporuke UEFA u ovakvim ili sličnim situacijama.
UEFA insistira da se prihvati odluka sudije u situacijama koje nisu ostavile dilemu na samom terenu ili nije bilo reakcije igrača, trenera i publike. Čak i ako se gledanjem snimka ustanovi da odluka nije ispravna, a nije izazvala polemiku i reakciju na terenu, trebalo bi je prihvatiti. To sugeriše UEFA, to je ono što gledamo u Ligi šampiona, Ligi Evrope i drugim velikim ligama“.

Partizan je posle ovog meča izdao saopštenje u kome se žali na suđenje, trener Miroslav Đukić i vezista Saša Zdjelar - strelac u nadoknadi za 1:1 - istakli su da se i na terenu videlo kako kontakta između Cucina i Vučića nema...
Možemo da analiziramo, iz jednog ugla deluje da ima kontakta, iz drugog da nema. Sudija je imao nekoliko sekundi na raspolaganju. Ugao iz kojeg je gledao tako je izgledao“, dopunio je Igor Radojčić.

FOTO: MN Press


tagovi

Igor RadojčićDejan Santrač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara