""
""

Lacio peške u polufinale: Lulić odlučio, Basta i Sergej bolji od Milenkovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.17. | 22:43

Trojica Srba igrali od prvog minuta

Lacio je prvi polufinalista Kupa Italije u kojem jew prošle sezone stigao do finala. Nebeskoplavi su večeras u četvrtfinalu eliminisali Fiorentinu, minimalcem na Olimpiku - 1:0.

Izabrane vesti

Simone Inzagi je izveo skoro najjači tim koji je imao na raspolaganju, a na klupi su od nosilaca igre ostali samo Luis Alberto i Ćiro Imobile, s tim što su obojica ušli u igru. Dvojica srpskih fudbalera Sergej Milinković Savić i Dušan Basta su se našli u startnoj postavu Lacijala, dok je na drugoj strani od prvog minuta zaigrao Nikola Milenković kojem je to bio drugi meč u dresu Viole.

Lacio je baš kao što rezultat i kaže, držao kontrolu na terenu i rutinski izašao na kraj sa rivalom iz Firence koji mu se nedavno izmigoljio u prvenstvenom duelu kada su Rimljani u poslednjim sekundima meča ostali bez pobede. Ovoga puta Lacio nije dozvolio sličan scenario.

Rimljani su poveli već u šestom minutu kada je Sergej Milinković Savić doneo loptu do šesnaesterca, proigrao Lulića na levoj strani, ovaj lepo zalomio protivnika lažnjakom i onda desnom nogom plasirao loptu u suprotan ugao Violinog gola.

Lacio je posle gola rutinski drža situaciju pod kontrolom, Milinković Savić je imao jedan sjajan pokušaj sa distance, a Imobile je u drugom poluvremenu propustio šansu da duplira prednost posle kiksa Milenkovića na sredini terena.

Uprkos rezultatskom deficitu tokom celog meča, Fiorentina nije uspela da probije linije domaćina. Najbolju šansu je imao Kjeza čiji sjajan udarac sa roglja šesnaesterca je majstorskom intervencijom zaustavio Strakoša.

Lacio će u polufinalu igrati dvomeč sa boljim iz milanskog derbija koji je sutra na programu. 

ITALIJA, KUP, ČETVRTFINALE:

Utorak
Lacio - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Lulić 6/

Sreda
20.45: (3,10) Milan (3,35) Inter (2,30)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dušan BastaFjorentinaItalijaLacioNikola MilenkovićSenad LulićSergej Milinković SavićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara