"lagano"
"lagano"

Lacijeva trojka! Romo, nemoj da na jesen gledaš komšije u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 20:21

Nebeskoplavi ne prestaju da oduševljavaju

laganoMožda se neko i dosetio da im to kaže pre utakmice sa Sampdorije. Trebalo bi. Jer nikome u Romi navijači neće oprostiti ako sledeće sezone budu morali da od kuće gledaju komšije iz Lacija u Ligi šampiona. A takva mogućnost deluje sasvim realno pošto je manje voljeni rimski klub nastavio sa dobrim igrača i u zaostaloj utakmici 12. kola Serije A rutinski otpisao Udineze - 2:0 na Olimpiku.

Opšti utisak - jedan dosadan meč, jer je Lacio vrlo lako kontrolisao igru, iako je Udineze u formi, pa nije izgubio u prvenstvu još od novembra i sudara sa Napolijem. U Rimu se apsolutno ništa nije pitao. Doduše, Brazilac Samir malo je pomogao rivalu autogolom za 1:0 u 22. minutu, ali i taj pogodak je bio posledica ogromnog pritiska koji su Lacijali vršili na odbranu gostujućeg tima.

Izabrane vesti

Da ne bude ama baš nikakve drame u 47. minutu Sergeja Milinkovića Savića je izbacio Felipea Andersona po krilu, a ovaj smireno vratio loptu do Nanija kome je preostao lakši deo posla.

 

Sve posle toga - čisto odrađivanje posla. Tek u 80. minutu je posle greške Lukasa Leive zapretio Rodrigo de Pol, ali je Tomas Strakoša sjajno reagovao. A onda kazna - u 87. minutu Felipe Anderson je posle divne lopte Senada Lulića istrčao sam pred protivničkog golmana i efektno završio akciju.

 

Dodaćemo još da je Sergej Milinković Savić igrao do 65. minuta, Dušan Basta do samog kraja.

Lacio sada ima tri boda više od Intera, čak šest od Rome, koju večeras očekuje neprijatnu gostovanje kod Sampdorije.

Serija A, zaostale utakmice:

Lacio - Udineze 3:0 (1:0)
/Samir 22ag, Nani 47, Anderson 86/

20.30: (3,80) Sampdorija (3,45) Roma (2,00)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Udinezesportsko klađenjeSerija ALacioItalijaEvropabet info

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara