Jenkisi cepaju Crvene čarape, Boston jede Veliku jabuku

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.10.18. | 12:39

U noći između utorka i srede na programu je samo jedan meč u plej-ofu MLB, ali kakav

Boston Red soksi  (8 titula) su osam i po decenija pokušavali da skinu "kletvu Bambina’", jer su prodajom najboljeg igrača u istoriji bejzbola, Bejba Ruta, Njujork jenkisima (27 titula, rekorderi) egzistirali bez titule šampiona MLB.

Četrnaest godina kasnije njihovi ljuti rivali iz Velike jabuke prokleli su dan kad su uzeli palice i specijalne rukavice u ruke, jer su u trećoj utakmici polufinala Američke lige (AL), koju su ljubitelji bejzbola imali prilike da prate protekle noći, deklasirani na svom terenu rezultatom 1:16 i tako u seriji čiji će kraj biti kad jedan od timova stigne do tri pobede, Bostonu omogućili da stigne na korak do prolaska u finale AL, pošto im je za to potreban još jedan trijumf.

Izabrane vesti

Brok Holt sa 3 ostvarena poena (ukupno 5 njegovim udarcima), Endrju Benintendi sa 2 (ukupno 3 omogućena) i najbolji udarač ekipe i ligaškog dela sezone Muki Bets (2 poena), kao i Džej-Di Martinez uništili su bacača domaćih Luisa Severina, koji je za svega 3 bačena ininga (devetine) omogućio čak 6 poena Crvenim čarapama, što mu je donelo katastrofalan ERA (18), iako mu je sezonski prosek u 2018. godini 3,39.

Svakako se ni napadači Njujorka  nisu proslavili, samo je Nil Voker zabeležio poen, Aron Džadž je prvi put u ovogodišnjem plej ofu ostao bez "houm rana" (HR) i omogućenog poena (RBI) u svojoj statistici.

S druge strane, pičer gostiju Natan Jovaldi (Eovaldi) imao je na noćašnjem susretu ERA 1,29, mada je njegov prosek u tekućoj sezoni 4,26 , uz to je pet puta  ‘’izbacio’’ udarače Jenkija.

Utakmica koja sledi predstavljaće šansu za popravni Jenkisima, četvrtoplasiranoj ekipi u ligaškom delu Američke lige (skor 100-62), a Red soksima (najbolji odnos pobeda i poraza u celoj MLB, 108-54) pružiti mogućnost da trijumfom izbore plasman u finale AL.

Na stadionu Jenkis startni bacač s kačketom na kom stoji NYY biće čuveni Si-Si Sabatija (9 pobeda i 7 poraza u sezoni, ERA- 3,65), najbolji bacač MLB-a 2007, MVP Američke lige pre devet godina i prvoplasirani na listi aktivnih  igrača s najviše "strajkauta" (K) u karijeri.

Ukoliko Aron Džadž iznova našteluje svoju palicu, Đankarlo Stenton bar ponovi solidnu igru iz trećeg meča (dva dobra udarca od četiri izlaska "na palicu"), a Geri Sančes bude onaj iz druge utakmice u ovoj seriji (2 HR), Jenkiji neće ostati kod kuće do sledećeg proleća, već će putovati na megdan aktuelnom šampionu Hjustonu.

Aleks Kora, Portorikanac koji s klupe predvodi Boston, ponoviće ono čuveno "ja tu ništa ne bih dir'o", sa željom da njegovi puleni repriziraju igru iz prethodne noći, a na starteru na bacačkom brdu Riku Porselu (17-7, ERA 4,28 u 2018) je da nastavi ono što je Jovaldi započeo, pa Crvene čarape mogu biti korak bliže pozlaćivanju.

Oprez kad je napadački segment u pitanju je svakako potreban, jer je moguće da udarači Red soksa zataje posle neverovatne partije u trećoj utakmici, mada ih u Masačusetsu očekuje fešta ukoliko iz Velike jabuke donesu pobedu, obezbede kartu za put u Teksas, a onda u gradu rodea pokušaju da ukrote domaći Hjuston.

MLB - PLEJ-OF (POLUFINALE)

Sreda
02.05: (1,75) Njujork Jenkis - Boston Red Soks (2,08) /u seriji 1:2/

* Kvote su podložne promenama

Piše: Dragan Stojić
Foto: Action Images


tagovi

MLBBoston Red Sokssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara