©Reuters
©Reuters

Hamilton je zadovoljan Mercedesovim poboljšanjima

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 12:25

“Vidićemo šta će biti naredne nedelje. Uveren sam da će se paket pokazati mnogo bolje na narednoj trci”, poručje sedmostruki šampion sveta koji je u Monaku uspeo da se domogne četvrtog mesta

Veliki paket unapređenja na bolidu Mercedesa u Monaku i na prvi pogled bio je uočljiv po izmenjenom boku vozila sa širim usisnicima za vazduh. Da sve nije samo na oko drugačije, pokazalo je četvrto mesto za Luisa Hamiltona i peto za Džordža Rasela. Kako bilo, mada pomak definitivno postoji, ne sme se zaboraviti da je Hamiltonovih plus 39,062 u sekundama veliko u odnosu na etalonsku vrednost vožnje Maksa Verstapena koji je trku završio u vremenu 1:48:51,980.

Kako god da gledate na suve cifre, prenosimo da je sedmostruki svetski šampion zadovoljan doradama koje je njegov tim plasirao u Monaku.

Izabrane vesti

“Izuzetno sam srećan. Definitivno smo napravili smo korak napred. Došli smo na ovaj trkački vikend i nismo znali kakvi možemo da budemo. Dobar je rezultat to što smo trku završili na četvrtom i petom mestu. Hvala svima koji su spremali ove delove. Uspeli smo da ih sačuvamo u jednom komadu, pobedili smo Ferari i doneli dobru količinu bodova za tim”, poručio je Luis Hamilton, a onda prokomentarisao narednu sesiju na kojoj će kako se nada biti još bolji.

“Dolazimo na stazu u Barseloni koja je najbolja za test, a koja je potpuno drugačija od ove. Bolid je veoma krut, a ovde ima i puno neravnina. Primetio sam da je jedan deo vozila bio bolji, ali vidićemo šta će biti naredne nedelje. Uveren sam da će se paket pokazati mnogo bolje na narednoj trci”

Ukratko, ima osnova za optimizam u redovima Mercedesa, budući da je razlika između Okona i Hamiltona u poređenju sa drugoplasiranim Alonsom bila takmičarski konkurentna. Dakle, videlo se da Mercedes može da se trka sa Aston Martinom, Alpinom i Ferarijem, ali i da je Red Bul u tehničkom smislu još znatno brži. Da li će se ta razlika smanjiti u Barseloni, ostaje nam da vidimo. Sigurno je jedino da Red Bul ima potencijal koji u skorije vreme neće moći niko efikasno da sustigne.  


tagovi

Formula 1Luis HamiltonVN MonakaMercedes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara