Drift u Čačku uz paljenje guma na usijanom asfaltu

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 08:31

Dragoslav Perišić Kule, legenda našeg moto sporta, uz organizatora Aleksandra Jokića Fanđa, pozivaju vas na trke i humanitarnu akciju na stazi Autoprevoza u Konjevićima!

Ljubitelji drifta, spremite se treću rundu šampionata koja se ovoga vikenda održava u Čačku, a koju će otvoriti legenda moto sporta, Dragoslav Perišić Kule! Biće ludo, uz drift šou i tjuning-stajling, a sve zahvaljujući adrenalinu koji na stazu Autoprevoza u Konjevićima donose takmičari iz zemlje i okruženja.

Posetiocima je bitno reći da će brutalno spakovane automobile za drift moći bliže da pogledaju u boksu i porazgovaraju sa vožačima kao i sa mehaničarima koji su svoje znanje sproveli u delo. Organizatori drifta su najavili novu konfiguraciju staze, još novih vozača kako iz Srbije tako i iz inostranstva i još mnogo toga...

Izabrane vesti

Jedan od takmičara biće i Filip Radovanović Kirin koji će predstavljati auto moto klub Dijamant iz Aranđelovca. Verovatno znate, ali nije loše da pomenemo da je reč o timu iz grada pod Bukuljom, koji je širom Evrope proslavljen na dva točka, naročito zbog svih uspeha našeg najtrofejnijeg motocikliste Dragoslava Perišćića. Upravo on će specijalno za ovu priliku biti tu da svojom pojavom inspiriše takmičare i ljubitelje sporta koji je za par decenija izrastao u takmičenje koje je jedno od najinteresantnijih za gledanje i navijanje. Inače, gore pomenuti Filip ima samo 17 godina i u grupi je favorita za najviši plasman.Njegov otac Nenad je optimista jer je ulozio dosta truda,rada i finansija da spremi njegov BMW.

Filip Radovanović i Dragoslav Perišić, Dijamant, AranđelovacFilip Radovanović i Dragoslav Perišić, Dijamant, Aranđelovac

Poziv da se za viked pojavite u Konjevićima, kako iz Aranđelovca, stiže i do organizatora takmičenja.

“Grad na Moravi je stara drifterska destinacija! Tamo smo dobro poznati, Čačani su nam sa na stazi Autoprevoza u Konjevićima širom otvorili svoja vrata, tako da već sada pozivam sve zainteresovane da spreme dlanove i stegnu pesnice za novi spektakl. Sport je povod da vas pozovem da podržite i humanitarnu stranu takmičenja. Pomozimo svi zajedno lečenje devojčice Nađe Marković, rođene sa oboljenjem koje poznajemo i pod nazivom „dete leptir”. Operisana je u maju 2023. godine na klinici u Salzburgu u cilju proširenja jednjaka, a deo sredstava obezbedila je lokalna uprava grada Čačka i privrednici Čačka, a preostali deo hraniteljica. Pomozimo i mi njeno dalje lečenje u inostranstvu”., kaže za MOZZART Sport, Aleksandar Jokić ispred organizacionog odbora SDC drift šampionata.

Nadalje, dobro je da kažemo da će sudijska komisija biti posebno interesantna. Čini je tročlani sudijski tim ( Milan Samardžić, Dušan Polić i Sava Vidaković ), koji će će i ove godine odlučivati o vožnjama učesnika i dodeljivati bodove na osnovu već poznatih pravila.

U subotu nas u Čačku očekuju dve trke domaćeg šampionata ( u strit i pro klasi) a u nedelju, prva ovogodišnja, međunarodna trka "Day of Champions".

Inače, za neupućene, drift se izdvaja od ostalih auto disciplina jer kombinuje brzinu automobila, snagu motora i preciznost u vožnji. Ne propušta se zbog izuzetne atmosfere, velikog broj učesnika i posetilaca, dima spaljenih guma, zvuka snažnih motora i gromoglasnog navijanja.

Program počinje u 11 sati, a finalne trke se voze posle 16 časova. Kao i do sada ovaj trkački vikend ima humanitarni karakter, o čemu smo već rekli ono što je bilo nephodno. Vreme je za drift.


tagovi

Aleksandar JokićDRIFTDragoslav Perišić KuleČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara