"Slavlje fudbalera Tventea"
"Slavlje fudbalera Tventea"

Dirigent Tadić preti vodećima, Tvente bolji od Heraklesa

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.14. | 21:51

Srpski internacionalac strelac i asistent u pobedi od 3:1 za deobu prvog mesta na tabeli Eredivizije

Slavlje fudbalera TventeaLopta je u dvorištu Ajaksa i Vitesea, a prvo mesto makar privremeno u vlasništvu Tventea, koji je tu privilegiju izborio pobedom nad Heraklesom od 3:1 (1:0) u 19. kolu Eredivizije.

Inicijalni prednost Crvenima su doneli Kvinsi Proms na asistenciju Dušana Tadića i Luk Kastanjos, da bi samo minut posle drugog gola Tventea gosti ostali sa 10 igrača na terenu, pa se činilo da će finiš biti samo formalnost. Ipak, Nemac Mark Ut je u 76. minutu uneo neizvesnost u završnicu, ali... Bilo je to nedovoljno da bi se favorizovani rival sapleo na putu ka prvom mestu holandskog prvenstva.

Izabrane vesti

Jer, u 88. minutu Tadić se i sam upisao u listu strelaca i osmim pogotkom u sezoni, interesantno čak sedmim ligaškim sa kreča, zapečatio sudbinu Heraklesa.

Liderska pozicija na tabeli je, međutim, Tventeova samo na osnovu broja postignutih golova, ali i branilac titule Ajaks i trenutno trećeplasirani Vitese imaju isti bodovni bilans, kao i utakmicu manje u džepu.

Vitese u subotu gostuje nejakom PEC-u, dok Ajaks u nedeljnom derbiju kola dočekuje PSV, koji ove sezone ne može da se prepozna, pa Tadiću i drugovima ostaje samo mršava nada da će se i naredni vikend dočekati na čelu tabele.

EREDIVIZIJA – 19. kolo:

Tvente – Herakles 3:1 (1:0)
/Proms 23, Kastanjos 55, Tadić 88pen – Ut 76/

Subota:

18.45: Az Alkmar – NAC Breda
19.45: RKC – Groningen
19.45: PEC Cvole – Vitese
20.45: Herenven – Roda

Nedelja:

12.30: NEC – ADO Den Hag
14.30: Kambur – Go Ahed Igls
14.30: Utreht – Fejenos
16.30: Ajaks – PSV

(FOTO: Action Images)


tagovi

TventeLuk KastanjosKvinsi PromsHolandijaEvropaEredivizijaDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara