"Maja Ognjenović i Stefana Veljković"
"Maja Ognjenović i Stefana Veljković"

BRAVO! Srpkinje osvojile bronzu na Prvenstvu Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.15. | 15:20

Selekcija Zorana Terzića u meču za treće mesto u Roterdamu počistila Turkinje - 3:0

Maja Ognjenović i Stefana VeljkovićČudesno leto srpskog sporta dobilo je još jedno poglavlje! Posle fudbalera, vaterpolista, košarkašica, Novaka Đokovića i Ivane Španović vrhunski rezultat napravile su i - odbojkašice. Naše gracije završile su učešće na Prvenstvu Evrope sa bronzanom medaljom oko vrata.

Izabranice selektora Zorana Terzića su u utakmici za treće mesto nadigrale selekciju Turske (3:0) i kući se, ipak, vraćaju sa odličjem. U pretposlednjem meču završnog dela turnira u Roterdamu (suorganizator bila i Belgija) Srpkinje su u potpunosti nadvisile protivnice i tako se treći put u poslednjih osam godina popele na pobedničko postolje.

Izabrane vesti

Po setovima 25:19, 25:17, 25:18.

Ispostavilo se da je Srbija daleko brže prebolela eliminaciju u polufinalu od Rusije, nego Turkinje od Holanđanki. Naše su u svakom setu sticale ključnu prednost na početku. U prvom su vodile 6:2, doduše, kasnije dopustile Turkinjama izjednačenje na 17:17, ali su u odsudnim trenucima pokazale jak karakter. U drugom smo serijom 9:2 kreirali prednost koju su rivalke samo u jednom trenutku ugrozile (16:18), ali smo opet bili furiozni u završnici. Slično je bilo u poslednjoj deonici u kojoj smo držali rivala na dva do tri poena razlike i na kraju rutinski privele meč kraju.

Za slavlje 3:0, ali i za petu pobedu našeg tima nad Turskom u poslednjih šest susreta, dok je jednom bilo 2:2 u setovima. 

Srbija je ovom pobedom na sjajan način završilareprezentativnu sezonu. Ove godine osvojili smo tri medalje na četiri takmičenja i obzedili vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Pre bronze na EP, naše devojke su osvojile srebro na Svetskom kupu u Japanu i bronzu na Evropskim igrama u Bakuu.

Svaka čast!

U meču za zlatnu medalju sastaju se reprezentacije Holandije i Rusije od 17 časova.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran Terzićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeStefana VeljkovićOdbojkaMaja OgnjenovićEvropsko prvenstvo za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara