Foto: AFP
Foto: AFP

Alfa Romeo zadržava Džoua za 2024.

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 13:42

Švajcarski F1 tim potvrdio da će pored Valterija Botasa i u narednoj sezoni voziti kineski as

Džou Guanju (249 koji je u švajcarskom timu od početka 2022. godine, potpisao je novi ugovor sa Alfom za koju se očekuje da će se u naredne dve sezone ponovo takmičiti pod imenom Zauber, pre preimenovanja u Audi od 2026.

Izabrane vesti

‘’Odluka da nastavimo sa nepromenjenom vozačkom postavom svedoči o ulaganjima kojima smo podržali naš projekat’’ započeo je izjavu predstavnik tima Alesandro Aluni Bravi.

‘’Ništa se u Formuli 1 ne menja preko noći, i mi smo odlučili da se fokusiramo na stabilnost i da zajedno nastavimo da gradimo tim pošto ulazimo u važan period tranzicije. Valteri i Džou su vozači poznati po talentu i umeću, i veoma dobro rade zajedno. Dobro se slažu i mogu da guraju jedan drugog. Valteri je preuzeo glavnu ulogu u timu, gurajući nas sve da uradimo najbolje. Džo je napravio impresivan napredak u poslednje dve godine i očekujemo da će nastaviti tim putem i u 2024.’’ rekao je Aluni Bravi.

Povodom novog ugovora, Džou je rekao: ‘’Potpisati ponovo sa timom je uvek dobar osećaj, naročito kada znamo kako se stvari formiraju. Ponosan sam što sam deo Alfa Romea i zahvalan sam na njihovom poverenju. Radio sam veoma naporno od prvog dana i postoji visok nivo motivacije da nastavim tako svakog dana.’’

Kada je reč o njegovog domaćoj trci - Velikoj nagradi Kine, u protekle četiri sezone ona nije mogla da se održi zbog pandemije virusa. Međutim, trka u Šangaju se ponovo nalazi u kalendaru za 2024, a kineski vozač nije krio sreću zbog mogućnosti da vozi na domaćem terenu.

"Veoma sam uzbuđen zbog prilike da vozim sa svojim timom u Kini, pred svojom domaćom publikom. To će biti lep trenutak i ponosan sam što ću moći da ga podelim sa svima koji me podržavaju".

Dok je Botasovo prisustvo za narednu sezonu bilo neminovno, u poslednje vreme je bilo polemike oko budućnosti kineskog vozača. Uprkos glasinama koje su sugerisale da bi Džoua mogao da zameni mladi francuski vozač Teo Puršer ali i brazilski vozač Felipe Drugović, ispostavilo se da švajcarski tim ne želi ozbiljnije promene. Ipak, Puršer će ostati u ulozi rezervnog i test vozača Alfa Romea, dok će Drugović svoje sedište pokušati da dobije u ekipi Vilijamsa.

Piše: Maja Nakaradić


tagovi

Formula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara