(Reuters)
(Reuters)

Cirkus trener, cirkus igrači

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 22:55

Klub i dalje postoji, mada se mnogi pitaju - kako?

Neko nas je obmanuo da mogu da funkcionišu Erik ten Hag i Mančester junajted. Ima i onih što su nagovarali fudbalere uticajnih karijera da se presele na Old Traford. Ili one nedokazane – sportski i ljudski, jer drugog objašnjenja za tamo nekog Antonija nema – da su vredni tog Teatra snova. Nisu. Ili u njemu ne mogu da funkcionišu. Ponekad se čini da nije samo do njih i da bi u drugoj sredini bolje izgledali, ali otrovni ambijent u kome deceniju obitava Mančester junajted pojeo bi i veće asove.

Klub postoji i postojaće, ali će ga pratiti sramota pretrpljena u završnom susretu 36. premijerligaškog kola. Da zvoni kao opomena onima koji ga vode. Ako znaju kuda ga vode, jer poraz od Kristal Palasa neće navijače boleti samo trenutno (o, valja se probuditi ujutru za posao, školu, fakultet), već može da ostavi trajne posledice – 0:4. Ako je u tom Junajtedu nekome stalo.

Izabrane vesti

O dešavanjima na Selhurst parku čitajte na drugom mestu ili pogledajte video sažekat. Ovde se zapitajte: da imate neogranična sredstva, da li biste kupili ovakav Mančester junajted? Da li biste ostavili na klupi Ten Haga, koji je u Londonu – a ništa mu drugačije nisu reakcije ni na drugim stadionima kad mu ekipa gubi – pokazao odsustvo bilo kakve reakcije? Pogubljen kao njegov tim. Mumija. Da li biste, da nemate preča posla, gledali stradanje u trenucima kad ključa u borbi za plasman na evropsku scenu?

Naravno da nije (samo) do Ten Haga, odgovornost je (i) na igračima. Da nikad u životu niste pogledali fudbalsku utakmicu, mora da bi vas partija Džona Evansa odvratila od namere da opet dođete na tribine, ali njemu je 36 godina i makar zna kako je nekad bilo. Baš kao što i Kazemiro zna kako je biti šampion Španije i(li) Evrope, ali kad Brazilca stavite u sredinu gde se časnog krsta ne zna, ispada kao i da i on ne zna, što je pokazao bar kod dva gola ekipe Olivera Glaznera. Eriksen, vešt tehničar i veliki znalac. Nekad bilo. Šta ćemo sa ovima što dolaze i(li) misle da su asovi?

Andre Onana? Ko to dovodi, ko to plaća, na šta to liči? Diogo Dalo? Žao nam je što sa Portugalom nismo u grupi na EP, pa da tom stranom napadnemo. Antoni je i na Selhurst parku izgledao kao da je prevario kompletnu planetu da zna da tera loptu. Cirkus!

Da se čovek zapita zašto ne proba jednostavno, kao što je, na primer, radio Olise, najbolji akter meča posle kog Kristal Palas može da se pohvali da je posle 1972, kad je aktivirao petardu, ostvario najubedljiviju pobedu u međusobnim duelima sa Mančester junajtedom. Nad ovakvim, to i nije neki podvig.

PREMIJER LIGA – 36. KOLO

Petak

Luton - Everton 1:1 (1:1)

/Adebajo 31 - Kalvert Luin 24pen/

Subota

Arsenal - Bornmut 3:0 (1:0)

/Saka 45pen, Trosar 70, Rajs 90+7/

Brentford - Fulam 0:0

Barnli - Njukasl 1:4 (0:3)

/O'Šej 86 - Vilson 19, Longstaf 35, Gimaraes 40, Isak 55/

Šefild Junajted - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Brereton Dijaz 17 - Hadson Odoi 27, 65, Jejts 51/

Mančester Siti - Vulverhempton 5:1 (3:0)

/Haland 12pen, 35, 45+3pen, 54, Alvarez 85 - Hvan 53/

Nedelja

Brajton - Aston Vila 1:0 (0:0)

/Pedro 87/

Čelsi - Vest Hem 5:0 (3:0)

/Palmer 15, Galager 30, Madueke 36, Džekson 48, 81/

Liverpul - Totenhem 4:2 (2:0)

/Salah 16, Robertson 45, Gakpo 50, Eliot 59 - Rišarlison 72, Son 77/

Ponedeljak

Kristal Palas – Mančester junajted 4:0 (2:0)

/Olise 12, 66, Mateta 40, Mičel 58/




tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagKristal Palas

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara