(MN Press)
(MN Press)

NAJAVA DANA (nedelja, 19. maj): Zvezda za titulu, Partizan za ostanak u finalu

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.05.24. | 07:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas…

PARTIZAN MOZZART BET – CRVENA ZVEZDA, 20.30

Izabrane vesti

(Košarka, ABA liga)

Treća utakmica finala, u kojem se crno-beli bore za opstanak u seriji, a Crvena zvezda za titulu. Dugo već u večitim derbijima vlada teza da gosti ne mogu da dobiju u ABA ligi, pogotovo u plej-ofu.

MANČESTER SITI – VEST HEM, 17.00

(Fudbal, Engleska 1)

Čitava sezona Premijer lige stala je u jedno kolo. U takvim situacijama Mančester Siti je imao uspeha, pamti se titula osvojena u dubokoj nadoknadi za veliku radost na Etihadu i nevericu na Old Trafordu. Građani sve drže u svojim rukama, pobede li Vest Hem – sve je gotovo. Arsenalu je potrebna pomoć gradskog rivala i Dejvida Mojesa, čoveka koji je svojevremeno doveo Mikela Artetu u Everton i Premijer ligu.

ARSENAL – EVERTON, 17.00

(Fudbal, Engleska 1)

I prethodne sezone je Arsenal bio jedini koji je bio u stanju da se suprotstavi Mančester Sitiju i Pepu Gvardioli. Ispustio je prednost i prvu poziciju, koju je držao dobar deo sezone, ali je tada znatno pre kraja ispao iz tke. Sada to nije slučaj. No, potreban mu je lud scenario u poslednjih 90 i kusur minuta sezone da bi posle ravno dve decenije postao prvak. Da pobedi Everton i da pride Građani krahiraju na Etihadu. Malo verovatno, ali i dalje na Emiratima tinja nada.

ČELSI – BORNMUT, 17.00

(Fudbal, Engleska 1)

Užasno je igrao Čelsi do prolećnih meseci, a onda – preporod. Proigrao je kada to više niko nije očekivao. Na Stamford Bridžu poslednjih nedelja duvaju drugačiji vetrovi, londonski Plavci su trijumfovali na četiri meča uzastopce u Premijer ligi i čak bi mogli da izađu i u Ligu Evrope. Ipak, ne pitaju se oko svega, neophodna im je pomoć Šefild junajteda, to jest da pobedi Totenhem, koga jedan bod vodi u drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje. Ekipa Maurisija Poketina je šesta, osvajanjem jednog boda sačuvaće to mesto i imaće Ligu konferencije u džepu, dok bi trijumf nad Bornmutom potencijalno mogao da je lansira i do petog mesta. Naravno, ako Pevci izgube.

LIL – NICA, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Jako bitna utakmica za Lil, dok je Nica mirna na petom mestu i ne može ni gore, ni dole. Doge bi u slučaju negativnog ishoda ili čak remija, pod uslovom da Brest dobije Tuluz na gostovanju, mogle da ostanu bez trećeg mesta i direktnog plasmana u Ligu šampiona. Prošla dva meča sa Nicom na svom terenu je Lil izgubio, u oba je bilo bar po tri gola.

TULUZ – BREST, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Brest juri direkan plasman u Ligu šampionu, mada je u pogrešnom trenutku pao sa formom. U poslednjih pet kola Brest je dobio samo jedan meč, uz po dva remija i poraza. Tuluzu utakmica ne znači mnogo u takmičarskom smislu. Brest je poslednji put kao gost Tuluzu slavio pre više od četiri godine.

INTER – LACIO, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Inter će pred svojim navijačima proslaviti osvajanje titule, dok Lacio igra za Evropu i što bolji plasman. Trenutno je na 59 bodova, jedan manje od Rome i pet više od Fiorentine. Peto mesto teoretski nije daleko, ali je jako teško dostižno. Ali, sigurno bi Lacijalima bilo važno da završe sezonu ispred gradskog rivala.

ROMA – ĐENOVA, 21.00

(Fudbal, Italija 1)

Vučica je pala sa formom u poslednja tri kola i uzela samo dva boda što je maltene izbacilo iz trke za direktan plasman u Ligu šampiona. Atalanta kao četvrta ima tri boda više, ali i utakmicu manje. Đenova je svoj cilj opstanka već ispunila, pa nema preterani takmičarski motiv.

BETIS – REAL SOSIJEDAD, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Utakmica koja bi direktno trebalo da odluči ko će u Ligu Evrope, a ko u Ligu konferencije. Sosijedad ima bod više, ali je Betis u boljoj formi. Poslednji meč ovih timova u Andaluziji završio se bez golova pre toga su njihovi susreti bili dosta efikasni.

VILJAREAL – REAL MADRID, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Viljareal još ima teoretsku šansu da stigne Betis i ode u Evropu, mada treba i da se pazi Valensije koja jeste u padu, ali je samo tri boda iza. Real igra za svoju dušu, proslavio je titulu i uprkos tome ređa pobede. Od poslednjih šest ligaških susreta ovih timova na Madrigalu pet se završilo nerešenim i jednom pobedom domaćina.

DENVER – MINESOTA, 02.00

(Košarka, NBA liga)

Majstorica konferencijskog polufinala, u kojem su sve oči uprte ka Nikoli Jokiću. Džamal Marej je pod velikim znakom pitanja, mada bi trebalo da igra. Jokić i Marej su zajedno odigrali četiri 'sedme utakmice' otkako su zajedno i imaju skor 3-1.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara