Jirgen Klop
Jirgen Klop

Sunce, vetar i voda... Zavirite u neverovatnu kolekciju izgovora Jirgena Klopa

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.19. | 19:30

Čudan neki čovek...

Jirgen Klop i Liverpul su sinoć na Gudisonu prosuli još dva boda u šampionskoj trci remijem bez golova protiv Evertona. Pored slabe igre, Nemac je za remi okrivio i vremenske uslove koji nisu išli na ruku njegovom timu.
"Znam da se ljudima neće svideti ovo što ću sada reći, ali vetar je danas duvao iz svih pravaca. To se vidi u mnogim situacijama, i vreme nije nimalo išlo na ruklu nikome, posebno dok je lopta letela kroz vazduh", rekao je Klop za Skaj Sports.

Ovo mu nije prvi put da vremenske ulove koristi kao izgovor. Protivnički navijači već su proglasili Klopa za "kralja izgovora", pa smo rešili da zavirimo u Jirgenovu zanimljivu kolekciju izjava u kojima je čudesno pravdao neuspehe svojih fudbalera.

Izabrane vesti

U januaru 2017. godine, posle poraza u Liga kupu od Sautemptona, Nemac je direktno okrivio vremenske uslove.
"Mnogi mi se smeju kada to kažem, ali danas je stvarno bilo teško igrati fudbal s vetrom koji je duvao okolo."

MOZZART KVOTA: Liverpul prvak Engleske - 3,00

U maju iste godine njegov tim opet nije pobedio Svece na Enfildu (0:0), Džejms Milner je promašio penal...
"Znam da niko ne želi da čuje za to, ali dovoljno sam hrabar i mogu da kažem: teren je bio mnogo suv. Probali smo sve, zalili ga nekoliko puta, ali je posle 15 minuta igre sve opet bilo suvo kao barut", pravdao se Klop.

Idemo dalje, do aprila prošle godine kada su Crveni u finišu ispustili dva gola prednosti protiv sada već drugoligaša Vest Bromvič Albiona.
"Rekao sam to nekoliko puta, i znam šta ljudi misle o meni, ali teren je bio previše suv danas, a to nikako nije prednost za tim koji hoće da igra fudbal."

Jirgen Klop nema problem da okrivi vremenske uslove ni kada je reč o neuspesima u prijateljskim utakmica, pa je tako i za remi s Burijem prošlog leta imao stari izgovor.
"Igrači nisu mogli da donose prave odluke jer su umorni, a kad su umorni onda je stvarno vruće i lopta ne može da se kreće."

MOZZART KVOTA: Liverpul šampion Evrope - 15,00

Znamo da su Englezi kao nacija opsednuti vremenom, a izgleda da je i Klop poprimio za ovih nekoliko godina tu karakteristiku. I za nedavni remi s Lesterom koji je odigran u zimskim uslovima na Enfildu (1:1), krivac je pogađate već ko.
"Videli ste da zbog snega lopta nije mogla da se kreće lepo, tako da vam posed od 70 ili 80 odsto samo još više otežava posao."

Ali da ne grešimo dušu, umeo je Nemac da nađe i neki drugi izgovor, a da nisu vremenski uslovi. Tako je za poraz od VBA u FA kupu prošlog januara (3:2) direktno okrivio TV stanicu koja je prenosila meč. 
"Nadoknada u prvom poluvremenu trebalo je da bude sigurno deset minuta, ali je bila samo četiri. Možda zato što sam čuo da je televizija tražila od sudije da ne bude više od četiri jer imaju reklame", pravdao se Klop.

I najsvežije Klopovo opravdanje (pre ovog na Gudisonu) imali smo prošlog vikenda posle remija 0:0 na Old Trafordu. Tada su za remi bile krive povrede igrača.
"Da smo nastavili da igramo kako smo počeli, verovatno bismo pobedili, ali su povrede uslovile da izgubimo ritam", rekao je Klop, mada je dilema koje povrede pošto je on zamenio samo jednog igrača (Firmino), a Mančester Junajted čak trojicu (Erera, Mata i Lingard) do isteka prvog poluvremena.

Čudan neki čovek...

Foto: Reuters


tagovi

Jirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara