Zverev odigrao za Đokovića! Nadal poražen, Novak sada drži sve u svojim rukama

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 22:41

Srpski as sa svim pobedama do kraja se vraća na tron

Imao je težak period Novak Đoković u prethodna dva meseca, ali za strpljenje i smirenost stigla mu je nagrada. Srpski teniser od večeras ima sve u svojim rukama kada je borba za prvo mesto na kraju 2019. godine u pitanju.

Taj dar dobio je u Londonu od Aleksandra Zvereva, koji je u prvom kolu druge grupe pobedio Rafaela Nadala – 6:2, 6:4. I to je bilo ono što je bilo potrebno Đokoviću. Ukoliko Novak dobije sve preostale mečeve i osvoji trofej završnog mastersa, biće broj 1 na kraju godine, bez obzira na rezultate španskog asa i jedinog konkurenta za tron.

Izabrane vesti

Jedna od kalkulacija koja je važila, kada je Đoković u pitanju, pre početka turnira glasila je: Novak će se vratiti na prvo mesto ako dobije sve mečeve na turniru, a da Nadal dođe do finala makar sa jednim izgubljenim mečom! I taj prvi uslov je ispunjen. Sada je sve u rukama srpskog teniskog giganta.

Kako izgleda ta matematika? Nadal je došao u London sa 640 bodova prednosti. Bodovanje na samom turniru izgleda ovako: svaka pobeda u grupi donosi 200 bodova, pobeda u polufinalu još 400, a titula još 500 bodova. Kada se sve sabere, nepobeđeni šampion može da osvoji 1.500 bodova. Rafa Nadal sada i da dođe do finala i tu izgubi, posle ovog kiksa protiv Zvereva, može najviše da osvoji 800 bodova.

U takvom scenariju, Đoković bi od ponedeljka ponovo bio broj 1 sa 60 bodova više od Nadala!

Naravno, dalek je put do kraja turnira i svakakvi obrti su mogući, ali najbitnije za Novaka je da sada sam rešava svoju sudbinu.

Što se tiče duela Zvereva i Nadala, branilac titule je odigrao besprekoran meč. Dva puta je oduzeo servis Špancu u prvom setu, a brejk je napravio i na startu drugog seta, koji je uspeo da sačuva do kraja meča. Trudio se Rafa, borio, ali bio je daleko od šampionskog izdanja.

Naravno, povešće se posle ovog duela i pitanje da li je i koliko Rafa došao spreman na turnir posle povrede mišića trbušnog zida u Parizu. On i njegov trener Karlos Moja su tvrdili da je spreman. Ipak, Zverev je namirisao da Bik sa Majorke nije baš u naponu snage i to je iskoristio. Neće biti lako Nadalu ni sa preostala dva „mlada lava“ u grupi, pogotovo sa Stefanosom Cicipasom, koji je pobedio Danila Medvedeva u prvom meču dana.

Ali, ono što nas mnogo više zanima je duel u utorak uveče od 21 čas u kojem će se sastati Novak Đoković i Dominik Tim, igrači koji su dobili svoje prve mečeve u drugoj grupi...

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara