Aleksander Zverev (Reuters)
Aleksander Zverev (Reuters)

Zverev ide na Rolan Garos s rimskim peharom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 22:02

Peti teniser sveta trijumfom nad Nikolasom Đarijem napravio sjajnu uvertiru za Frenč open i podigao 22. trofej u karijeri

U Monte Karlu Stefanos Cicipas, u Madridu Andrej Rubljov, a na poslednjem mastersu na šljaci u Rimu, pehar je podigao Aleksander Zverev! Činjenica, u Večnom gradu nisu nastupali Janik Siner i Karlos Alkaras, dok je Novak Đoković doživeo ranu eliminaciju, a nemački teniser je iskoristio nešto slabiju konkurenciju za 22. titulu u karijeri i sjajnu uvertiru za Rolan Garos!

Zverev je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Đarija sa 2:0 (6:4, 7:5), te je najavio velike ambicije na dolazećem Frenč Openu gde je tri puta stizao do polufinala (2021, 2022. i 2023).

Izabrane vesti

Ušao je Zverev koliko-toliko u društvo Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, do danas jedinih tenisera koji su podizali rimski pehar više od jednog puta. Nadal je u čak deset navrata bio šampion u Foro Italiku, dok je Novak šest puta trijumfovao u Rimu. Zverevu je ovo drugi trofej u Večnom gradu, a prvi je osvojio kao 20-godišnjak, pre tačno sedam godina.

Tri godine prošlo je od poslednje masters titule Nemca, a ova mu je sedma po redu. Tako se izjednačio sa Danilom Medvedevim na devetoj poziciji večne liste najuspešnijih tenisera na masters turnirima. Naravno, Novak Đoković je neprikosnoven sa 40. titula.

Trijumfom u Rimu Zverev je preskočio Medvedeva na ATP listi, te će Garos dočekati kao četvrti igrač planete. Podsetimo, najbolji rang mu je druga pozicija iz juna 2022. godine. Đari je pružio solidan otpor, postarao se da meč potraje 103 minuta, ali je bio daleko od četvrte titule u karijeri, prve sa masters turnira. Ipak, momka koji je turnir počeo kao 24. na svetu od sutra čeka rang karijere i 17. pozicija ATP liste.


tagovi

Aleksander Zverevatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara