Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Žreb za Rim: Novak na Ruda u četvrtfinalu, protiv Nadala tek u borbi za trofej

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 12:31

Solidan žreb za srpskog asa

Početak u Rimu kao u Monte Karlu! Novak Đoković je saznao kako će mu izgledati put na mastersu u Večnom gradu, a start je bukvalno prekopiran kao na poslednjem turniru na kojem je igrao.

Najbolji teniser sveta svih vremena će biti slobodan u prvoj rundi, dok će u drugoj igrati protiv kvalifikanta ili Romana Safijulina. I upravo je protiv Rusa igrao Đoković u Monte Karlu i lagano ga pobedio sa 6:1, 6:2.

Izabrane vesti

Po žrebu gledano, Novak bi u trećem kolu mogao da igra sa Argentincem Serundolom, a tek posle toga na red dolazi teži Karen Hačanov, kao najteža prepreka.

Prema projekciji, Đokovićev protivnik u četvrtfinalu trebalo bi da bude Kasper Rud, norveški teniser koji je savladao Novaka prethodno u Monte Karlu u polufinalu posle velike borbe u tri seta. Tako da će Novak imati priliku da mu se u Rimu revanšira. U eventualnom polufinalu protivnik srpskom asu bio bi Aleksander Zverev ili Grigor Dimitrov.

Iako je teniska publika kod Fontane di Trevi, gde je održan žreb, imala želju da vidi još jednom duel Đokovića i Nadala, do njega teško da će doći, pošto je moguć tek u finalu. Španski as je u drugom delu kostura, a ako je suditi po njegovoj formi, nisu veliki izgledi da dobaci do tog finala.

Rafa bi mogao na mukama da bude već u drugoj rundi, pošto mu je potencijalni protiv Hubert Hurkač, Poljak koji je u prvih deset na svetskoj listi.

U tom drugom delu kostura su i Medvedev, Cicipas, Rubljov...

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Miomir Kecmanović će igrati sa kvalifikantom u prvom kolu, a u drugom sa Kasperom Rudom, dok će Dušan Lajović imati težak zadatak na startu protiv Lorenca Sonega.


tagovi

Novak Đokovićatp rimRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara