undefined
undefined

Žreb za OI: Đoković na Nadala već u drugom kolu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 11:42

Srpski teniser se na startu sastaje sa Metjuom Ebdenom

Izašao je žreb za teniski olimpijski turnir u Parizu koji je Novaku Đokoviću u prvoj rundi za protivnika nadenuo Metjua Ebdena iz Australije dok je u drugom kolu moguć sudar sa Rafaelom Nadalom koji se na startu sastaje sa Martonom Fučovičem iz Mađarske! Kakav spektakl se sprema u Gradu svetlosti!

Nadal će takođe igrati i dubl sa Karlosom Alkarasom koji je na potpuno drugom kraju žreba u odnosu na Novaka i njihov obračun je moguć tek u finalu. Koliko god da bik sa Majorke više nije u prajmu, potencijalni novi, a možda i poslednji okrpaj dva legendarna rivala će privući ogromnu pažnju teniske publike. Nadal je nedelju dana pre Igara uspeo da se plasira u finale Baštada što pokazuje da je uspeo da svoju igru dovede u određenu formu, međutim njegovo fizičko stanje je uvek zabrinjavajuće.

Izabrane vesti

Nije Đoković imao sreće na žrebu pošto će ukoliko preskoči Rafu, u narednoj rundi ići na domaćeg takmičara Artura Fisa, u četvrtfinalu je moguć obračun sa Stefanosom Cicipasom, a u polufinalu sa braniocem titule Aleksandrom Zverevim koji ga je na istoj stepenici savladao u Tokiju pre tri godine.

Što se tiče Alkarasa, on je prošao mnogo bolje pošto će u prvoj rundi udariti na manje poznatog Hadija Habiba iz Libana, a u njegovoj polovini žreba su Danil Medvedev sa kojim može da se sretne u polufinalu, kao i Kasper Rud. Od jačih protivnika u početnim rundama, Alkaras potencijalno ima Tomija Pola, Kameruna Norija i Aleksa De Minora.

Na toj polovini žreba je i drugi srpski predstavnik Dušan Lajović koji će se na startu sastati sa Maksimilijanom Martererom iz Nemačke. Reklo bi se, rival po meri, dok bi potom, ukoliko prođe, išao na boljeg iz duela Markusa Đirona i Feliksa Ože-Alijasima.

Izvlačenje parova je kasnilo nekoliko minuta zbog odluke dvostrukog olimpijskog šampiona Endija Mareja da se u zadnji čas povuče sa turnira u singlu, ali će i dalje igrati u dublu sa Denom Evansom. Povreda zbog koje se povukao sa Vimbldona je bila jača i ovog puta tako da nekadašnji broj 1 bio prinuđen da veliku karijeru okonča na nepopularan način. Britanac je pre dolaska u Pariz istakao da će mu ovogodišnje Igre biti poslednji profesionalni turnir.

Pre njega su se iz istih razloga povukli prvi reket sveta Janik Siner i Danac Holger Rune.

Teniski turnir počinje dan posle svečanog otvaranja, odnosno 27. jula, i trajaće do 4. avgusta kada ja zakazana borba za zlatnu medalju. Dan ranije sportisti će se nadmetati za bronzu.

Mečevi će se igrati na terenima Rolan Garosa i počinjaće svakog dana od 12 časova, a igraju se na dva dobijena seta.



tagovi

Novak Đokovićolimpijski teniski turnirPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara