Novak Đoković
Novak Đoković

Žistin Enen: Skoro je uznemirujuće videti Novaka u ovakvom stanju

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.04.24. | 15:01

"Potreban mu je ovaj intenzitet. Imao je vrlo malo tempa od početka godine i na ovoj podlozi je neophodno da izvučete mnogo više energije iz svojih rezervi", rekla je Belgijanka

Nekadašnja najbolja teniserka na planeti, Žistin Enen kaže da je uvek pomalo iznenađujuće, čak i uznemirujuće videti Novaka Đokovića u ovakvim fizičkim naporima, poput onih koje je imao na tek završenom mastersu u Monte Karlu.

Sedmostruka osvajačica grend slemova smatra da je Novaku potreban takav intenzitet mečeva, jer ih nije imao dovoljno od početka godine i neophodno mu je da dostigne neophodan ritam.

Izabrane vesti

Đoković je stigao do polufinala mastersa u Monte Karlu, prvi put od 2015. godine, kada je osvojio drugu titulu na turniru.

"Uvek je malo iznenađujuće, skoro uznemirujuće, videti ga u ovakvom stanju, ali mu je potreban ovaj intenzitet. Imao je malo tempa od početka godine i na ovoj podlozi je neophodno da izvučete mnogo više energije iz svojih rezervi, razmena poena je duža", poručila je Enen za Eurosport.

Takođe, šljaka sama po sebi zahteva besprekorno fizičko stanje.

"Očigledno, sa temperaturom koja je povezana sa podlogom, mnogo je teže za igrače da se snađu. Nije na svom najboljem nivou, ali pobeđuje, stiče samopouzdanje. Videli smo da mu je dolazak do polufinala ponovo izmamio osmeh", daodaje Enen.


tagovi

Žastin EnanNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara