Lukašenkovu prestonicu zahvatila hokejaška groznica

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.04.20. | 10:49

Pobedi li danas Junost iz Minska, hokejaši ovoga kluba moći će da se diče drugom uzastopnom titulom, ukupno devetom u vitrini kluba

Hokej je u Belorusiji više od igre i sporta uopšte, čak i u momentima svetske COVID-19 krize. Pak na ledu danas je uoči petog finalnog meča između Junosta i Šahtjora iz Soligorska glavna tema u Lukašenkovoj prestonici. Naime, fudbal je u ovoj bivšoj republici SSSR-a i inače ako ne u drugom planu, onda makar egal sa ledenim sportom.

Setimo li se kako su predsednik Rusije Vladimir Putin i beloruski lider Aleksandar Lukašenko u februaru prekinuli pregovore kako bi odigrali hokejaški meč u Sočiju, sasvim će nam biti jasno zbog čega današnji finalni duel između Junosta iz Minska i Šahtjora iz Soligorska s nestrpljenjem očekuju u svim zemljama bivšeg SSSR-a. Inače, dvojica državnika su tom prilikom igrala za isti tim, pa je Putin, prema tradiciji igrao u nacionalnom dresu Rusije sa brojem 11, a Lukašenko u bojama beloruske zastave s jedinicom na leđima. Državnici su pobedili su 9:2, a Putin je za Tigrove postigao het-trik, što nas uvodi u priču o euforičnoj borbi poprilično okuraženog Junosta koji u finalnoj seriji beloruskog šampionata ima značajnu prednost. Ovaj tim vodi s 3:1 u pobedama naspram uzdrmanog Šahtjora iz Soligorska.

Izabrane vesti

Zašto kažemo da je ovaj meč više od igre? E pa, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko na februarskom sastanku u Sočiju nisu postigli dogovor o rešenju energetskog spora, što ih nije sprečilo da zaigraju na ledu i dokažu koliko im je hokej blizak i bitan za zbližavanje.

Pobedi li danas Junost iz Minska, hokejaši ovoga kluba moći će da se diče drugom uzastopnom titulom, ukupno devetom u analima kluba. Šahtjor iz Soligorska zbog svega je u teškoj situaciji, pošto ga samo pobeda daleko od kuće još uvek održava u šampionskoj trci. Naime, njih je Junost na prošloj utakmici do nogu potukao s 3:0. Pad u prvoj trećini, odnosno 0:2 za goste, uzdrmalo je Šahtjor do te mere, da je pogodak Junosta u trećoj deonici bio samo kap koja je prelila čašu. Pre toga, Junost je X s kraja prethodno odigrane utakmice pretvorio u pobedu u nastavcima golom Stefanoviča, pa je pad morala u timu Šahtjora bio potpun i nedvosmislen.

Sve ovo skupa znači da će Šahtjor zapeti iz sve snage, pojačati odbranu do maksimuma, pa insistirati na kontrama za opstanak sna o šampionskoj tituli. Zabava je dakle zagarantovana.

BELORUSIJA – PLEJ – OF, FINALE
18.00: (1,50) Junost Minsk (4,50) Šahtjor Soligorsk (5,10)

Kvote su podložne promenama

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar Mozzartove onlajn ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mestu, gde morate da obavite mnogo više koraka da biste se opkladili, preko sajta ili aplikacije mozzartbet.com samo u ŠEST koraka obavićete sve što je neophodno da bi igra počela. Detaljno uputstvo pogledajte OVDE!

* Analiza ponude mečeva bila je aktuelna u momentu objavljivanja rubrike. U slučaju da neki od događaja u međuvremenu bude odložen zbog aktuelne situacije vezane za proglašenu pandemiju koronavirusa, po pravilima igre na tiketima odigranim pre otkazivanja meča računaće se kvota 1,00 ukoliko utakmica ne bude održana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. 
Sve informacije o pravilima MOZZART igara pogledajte OVDE!

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara