Rafael Nadal i Karlos Alkaras (© Reuters)
Rafael Nadal i Karlos Alkaras (© Reuters)

Zakazan španski spektakl u Rijadu: Naslednik udara na novopečenog penzionera

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 21:53

Karlos Alkaras obezbedio duel protiv Rafaela Nadala

Spektakl u Rijadu dobiće i novu epizodu! Nadolazeća zvezda belog sporta udariće na sunarodnika i novopečenog penzionera. Upravo je to doneo i epilog četvrtfinalnog meča "Slema šest kraljeva". Španski teniser Karlos Alkaras je nadigrao Norvežanina Holgera Runea - 2:0 (6:4, 6:2). Na taj način je i zakazao megdan protiv legendarnog Rafaela Nadala.

Ako je do sada ogromnu pažnju izazvalo revijalno takmičenje u Saudijskoj Arabiji, utisak je da će u predstojećem polufinalu da bude i veće. Kako i da bude drugačije kada će snage odmeriti Karlitos i El Matador. Dok je čuveni sportista sa Majorke imao privilegiju da odmara, njegov naslednik je dominirao na terenu.

Izabrane vesti

Alkaras apsolutno nije imao nikakvih problema da savlada Runea. Ukoliko je i bilo dileme, prvi set, ujedno i duel, preleomio je brejkom u devetom gemu. Kada je i stigao do startne prednosti, kao i da se 14. reket planete predao. U drugom nije delovalo preterano inspirisano za nadmudrivanje, pa je i na semaforu brzo zasijalo ubedljivih 6:2.

Koliko je Španac bio superioran, potvrđuje da je imao više vinera, manje grešaka i bolji procenat osvojenih poena iz servisa. U skladu s tim, gotovo i da nije postojala mogućnost da ishod bude nepovoljniji po drugog igrača sveta.

Sada sledi verovatno i poslednji međusobni okršaj Alkarasa i Nadala. Motiva imaju napretek... Osim borbe za prestiž, u igri je i nastavak sna o osvajanju čak šest miliona dolara. Napravljena je i zanimljiva uvertira, pošto je Karlos bio upitan da li ima i bolji forhend. Prema očekivanju, rešio je da bude diplomata u pravom smislu te reči.

"Moram da izaberem Rafin forhend. Tek počinjem karijeru. Zadovoljan sam i svojim, ali videćemo na kraju ko ima bolji", istakao je Alkaraz.


tagovi

Karlos AlkarasRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara