©
©

Zagrljaj i furiozna energija naslednika utešili Nadala, još dve pobede do medalje

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 21:08

A možda je sve ovo i dobro po Đokovića

Batrgao se Rafael Nadal u drugom setu jubilarnog 60. meča protiv Novaka Đokovića, ali je generalno gledano glatko izgubio i ostao bez šansi da možda i poslednji put zablista na stadionu Filip Šatrije. Danas je vrlo rado prihvatio zagrljaj 16 godina mlađeg Karlosa Alkarasa, jer je najviše zahvaljući želji i entuzijazmu 21-godišnjeg sunarodnika i dalje u kombinacijama da osvoji još jedno značajno odličje u 20-ogodišnjoj seniorskoj karijeri.

Kombinacija prozvana kao Nadalkaras, Alkadal, Raflitos... pobedila je u osmini finala muškog dubla protiv Holanđana Talona Grikspura i Veslija Kulhofa 2:1 (6:4, 7:7, 10:2) i plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara. Špance će tamo čekati dubl SAD-a Radživ Ram i Ostin Krajiček.

Izabrane vesti

Bio je sigurno razočaran Nadal činjenicom da nije mogao da pruži ništa više od otpora u drugom setu protiv najljućeg rivala, ali je novu snagu dobio u tandemu sa Alkarasom i smogao snage da odigra još jedan meč visokog intenziteta. Osim činjenice da je po fizičkoj zahtevnosti dubl neuporediv sa singlom, osvajaču 22 grend slem titule pomogla je i činjenica da je odlučujući treći set ustvari bio supertajbrejk do deset odigranih poena.

Možda uopšte ovakav rasplet i nije loš posmatrano iz vizure Novaka Đokovića. Srpski teniser je drugi favorit za osvajanje zlatne medalje, odmah iza Alkarasa, a koliko god je prepun energije, to mlađanom asu može da dođe na naplatu kad -tad. Setimo se samo 2021. kada je Đoković jurišao na dva fronta bez ikakvih poteškoća sve do polufinala, a onda se ugasio i izgubio od Aleksandera Zvereva i Pabla Karenjo Buste u borbi za medalje, a onda nije ni izašao na teren da odigra meč za bronzu u miks dublu sa Ninom Stojanović, uzimajući u obzir da je prethodno jedva stojao na nogama i u meču za bronzu protiv Karenjo Buste.


tagovi

Karlos AlkarasRafael NadalPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara