(Reuters)
(Reuters)

Za večnost

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.24. | 08:22

Novak Đoković protiv Karlosa Alkarasa za jedini trofej koji mu nedostaje

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Meč kojem je Novak Đoković podredio sve u sezoni. Meč do kojeg Novak Đoković odbrojava dane od avgusta 2021. godine (i OI u Tokiju). Meč o kojem Novak Đoković sanja celu karijeru.

Izabrane vesti

Danas tamo negde oko 13.30 časova Novak Đoković boriće se protiv Karlosa Alkarasa za olimpijsko zlato. Za poslednji iole vredni teniski trofej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri. Samo još jedan korak je ostao pa da najsjajnija kruna u istoriji tenisa dobije i taj poslednji draguljčić koji joj fali.

Da bude jasno: Novak Đoković je najveći teniser sveta svih vremena. Broj grend slemova, broj mastersa, broj nedelja na tronu, međusobni skor sa dvojicom najvećih rivala... Sve, ali baš sve govori da je najveći koji je ikada držao reket u ruci , ali... On je sam tom olimpijskom zlatu dao vrednost kakvo nikada do sada nije imalo, da je postalo maltene „peti slem“. I to će biti sada i nikada više.

Želi Novak danas da pobedi Alkarasa i da osvoji zlato, ali i da pobedi sebe. Od 2008. godine pokušava i ne uspeva da ga osvoji. A, tako nešto mu se nikada u karijeri nije desilo, da mu neki trofej baš toliko dugo beži. Bilo mu je potrebno vreme da prvi put pokori Rolan Garos, godinama mu je izmicao i pehar mastersa u Sinsinatiju, ali sve ih je na kraju podigao, sve objedinio, čak obrnuo i više krugova. Ostalo je još samo to zlato.

Bila bi to pobeda nad Alkarasom, novim mladim lavom svetskog tenisa, ali i pobeda nad sobom, da Đoković sa punih 37 godina može da usklikne kao vaterpolisti u Riju: „Osvojio sam sve“!

I sve to čini čovek koji je pre dva meseca operisao koleno...

Karlos Alkaras igra fantastičan tenis, igra u životnoj formi: osvojio je Rolan Garos, pa Vimbldon, a u polufinalu Igara je zgromio Ožea-Alijasima. Opšti stav teniske javnosti je da je mladi Španac favorit.

Mnogo puta su u karijeri otpisivali Novaka. Proglasili su ga gotovim i pre godinu dana kada ga je Alkaras pobedio u finalu Vimbldona. A, onda ga je Srbin „tukao“ i u Sinsinatiju i na završnom mastersu i tako „gotov“ osvojio Ju Es Open. Ako nešto srpski sportski genije voli, to je kada ga precrtaju, kada kažu da nešto više ne može, da nema snage, da ima boljih...

Još ovaj put da sve te prognoze baci u vodu, nasmeje se svima u lice, pokaže „da vas sada čujem“ publici u Parizu i odsvira violinu pred 15.225 gledalaca na „Šatrijeu“. I otpeva sa stotinama Srba koji će danas biti na tribinama „Bože pravde“.

Pa neka to bude i „poslednji ples“. Novak Đoković sa olimpijskim zlatom oko vrata pravo u večnost. Među najveće sportiste koje je ova planeta ikada videla. 



tagovi

Novak ĐokovićATPOlimpijske igrePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara