Iga Švjontek (©Reuters)
Iga Švjontek (©Reuters)

Za dva meča ispustila dva gema: Surova dominacija Ige Švjontek na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 15:18

Na dve pobede je od het-trika u Parizu, a četvrte krune ukupno

Nekonstantnost, ogromne amplitude i oscilacije karakteristične su za ženski tenis, ali ne baš za sve dame u belom sportu i baš na svakom turniru. Iga Švjontek je izuzetak od pravila. Pogotovo to važi kada se pojavi na terenima u Bulonjskoj šumi. Na Rolan Garosu se oseća kao kod kuće.

Dve pobede je dele od het-trila u Parizu, a četvrte krune ukupno. Do sada je jedino Naomi Osaka bila sposobna da joj se suprotsavi, da uzme set. Ostale protivnice – ni blizu. U osmini i četvrtfinalu izspustila je tek dva gema za četiri seta?! Anastasija Potapova nije se ni upisala na semaforu, Marketa Vondrušova bila je za nijasnu bolja – 2:0 (6:0, 6:2).

Izabrane vesti

Ako se izuzme meč sa Naomi Osakom, poljska teniserka je u proseku na terenu provodila malo jače od jednog časa. Surova dominacija. Anastasija Potapova je na crvenoj prašini provela 41 minut, neznatno uspešnija bila je šampionka Vilmbldona i finalistkinja Rolan Garosa. Marketu Vondrušovu je ispratila za jedan čas i četiri minuta.

Kolika je disproporcija imeđu muškog i ženskog tenisa i koliko zapravo Iga Švjontek nema konkurenciju na Rolan Garosu oslikava se i u podacima da su Novak Đoković i Fransisko Serundolo proveli preko četiri i po sata na terenu, Aleksander Zverev i Holger Rune desetak minuta manje. Po jedan set im je trajao sat i kusur, više nego ceo meč Poljakinje i Čehinje.

Superiorna je bila prva teniserka sveta u svim segmentima, ni promil šanse nije ostavila Marketi Vondrušovoj. Šesta na WTA listi bila je bez ideje kako da makar malo uzrdma Igu Švjontek, koja će u novom polufinalu Rolan Garosa igrati protiv Koko Gof. Amerikanka je posle velike borbe i preokreta dobila Ons Žaber – 2:1 (4:6, 6:2, 6:3).

Biće to duel prve i treće nositeljke, a polufinale bi moglo da bude atipično, jer i dalje postoji šansa da četiri najbolje igraju međusobno u završnici. Arinu Sabalenki i Elenu Ribakinu tek očekuju četvrtfinalni dvoboji.

ROLAN GAROS – ČETVRTFINALE (ŽENE):

Utorak

Gof – Žaber 2:1 (4:6, 6:2, 6:3)

Švjontek – Vondrušova 2:0 (6:0, 6:2)

Sreda

11.00: Andrejeva – Sabalenka

11.00: Paolini – Ribakina

***NAPOMENA: Tačne satnice će za mečeve u sredu naknadno biti utvrđene.



tagovi

Iga ŠvjontekMarketa VondrušovaKoko GofOns ŽaberWTARolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara