Elina Svitolina
Elina Svitolina

WTA ŽENGŽOU: Elita na miruje

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.19. | 16:49

Mnogo poznatih imena danas istrčava na terene prestižnog kineskog turnira

Po imenima, ali i WTA Premier statusu, te nagradnom fondu od čak 1,5 miliona dolara u ovosedmičnoj ponudi tri ženska turnira izdvaja se onaj u Žengžou gde su večeras na programu četiri meča.

RASPORED MEČEVA (-6 Č)

Izabrane vesti

I to kakva! U pitanju je gotovo sama elita belog sporta, pa tako na teren u noći između četvrtka i petka prve istrčavaju šampionka Rolan Garosa od pre dve godije, Jelena Ostapenko i Arina Sabalenka, dve veoma snažne igračice. Biće to njihovo prvo sučeljavanje, a Ostapenko nije slavila nad Top 20 rivalkom, van travnatih podloga, još od početka 2018. Zato je i Beloruskinja po nama favoritkinja.

Nakon njih aktuelna polufinalistkinja US opena, Elina Svitolina ne bi trebala da ima previše težak zadatak protiv Julije Putinceve. Kazahstanka jednostavno nije isti teniski rang sa moćnom Ukrajinkom koja je slavila na poslednja četiri njihova odmeravanja.

Daleko intersantnije bi moglo da bude na duelu Alison Riske i Sajsaj Ženg, koji obećava uzbuđenje. Naime, Amerikanka vodi sa 4-2 u obračunima sa Kineskinjom, ali je zato na tvrdim terenima 2-2, od čega je devojka koja je ove godine osvojila veoma jako takmičenje u San Hozeu bila bolja na poslednja dva. Tu je usput i domaća publika koja će je podržavati, te zato ipak verujemo u iznenađenje (po kvotama).

Teniski dan u Žengžou zatvaraju Kiki Bertens i Ajla Tomljanović, takođe dve veoma snažne, ali i kvalitetne igračice. Favoritkinja je Belgijanka pošto je bolje plasirana, a i vodi sa 2-0 u odmeravanjima sa Zagrepčankom koja nastupa pod zastavom Australije. Ali, treba znati da je na oba meča bilo prililno gusto.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara