Kopa Libertadores: River iskalio bes, het-trik Luiza Adrijana, pogađali Pablo Mouče, Dani Alves, Gabigol... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.03.20. | 11:27

Domaćini na 100 posto

Možda u Evropi to nije slučaj,  ali u Južnoj Americi je i dalje na snazi stari fudbalski epitet „domaći teren“. Tome u prilog i rezultati noćašnjih mečeva Kopa Libertadores u kojima su domaćini imali maksimalan učinak – deset utakmica i isto toliko pobeda. Još je rana faza takmičenja, ali sluti da ćemo u završnici najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na zelenom kontinentu ponovo videti borbu „teškaša“.

Branilac trofeja Flamengo je na Marakani bio siguran protiv ekvadorske Barselone (3:0), River Plata je iskalila bes posle izgubljene titule u Argentini, Boka je trijumfom nad kolumbijskim Independienteom nastavila poteru za Libertadom.

Izabrane vesti

Flamengo je totalno ofanzivom od starta meča lomio otpor Barselone. Ekvadorci su se držali u životu zahvaljujući odličnoj partiji golmana Džonatana Alveza. On je razoružavao ofanzivce Flamenga, ali u 39. minutu ništa nije mogao. Odiično se iz drugog plana ubacio štoper domaćina Gustavo Enrike i doveo domaćina u vođstvo. Tu je bio kraj svake ambicije Barselone. Počela je gostima da popušta koncentracija što se videlo i po reakciji koja je prethodila golu Gabrijela Barbose iz penala.

Blistali su Flamengo i Gabigol, ali je i Palmeiras bio silan. Tim iz Sao Paola je lako obavio posao protiv paragvajskog Gvaranija (3:1). Tačnije, uradio je to nekadašnji napadač Milana i moskovskog Spartaka  Luis Adrijano. Njemu je bilo potrebno pola sata da postigne het-trik i dobije epitet junaka večeri.

Mučio se Palmeiras u prvom poluvremenu, nije mogao da probije defanzivni bedem Guaranija, ali se onda javio Luisa Adrijano. Na brzinu su odigrali jedan prekid igrači Palmeirasa, razmenili nekoliko pasova, a potom je Adrijano dobio savršenu loptu. Taman toliko da je provuče ispod golmana Guaranija. Od tog trenutka je sve bilo lakše. Sve je bilo poznato u 73. minutu kada je još jednom pogodio Adrijano.

Blistali su i argentinski velikani. Mučno je bilo na stadionu River Plate, Monumentalu. Posle gubitka titule i po lošem vremenu okupilo se svega nekoliko hiljada navijača, što je za argentinske standarde mizerna brojka. Na kraju je ceh za veliku frustraciju Milionera platio perunaski Binacional (8:0). Prvi gol na meču River je postigao u 39. minutu. Zanimljivo je da je domaćin imao čak 33 šuta ka golu nejakog rivala.

Zato je na drugom kraju Buenos Airesa bilo jako veselo. Dobro raspoloženje Boka Juniors je naplatila trijumfom nad kolumbijskim Independienteom iz Medaljina (3:0), uz dva gola Eduarada Salvija i jedan Emanuela Rejnosa.  U toj grupi siguran je bio i Sao Paolo protiv LDU Kita (3:0), uz pogodak Danija Alvesa.

Kolo-Kolo je stigao do prvog trijumfa u takmičenju. Čileanci su bili bolji od brazilskog Atletik Paranensea (1:0). Vrlo zanimljiv meč, posebno za navijače Crvene zvezde. Odlučio ga je nekadašnji prvotimac crveno-belih Pablo Mouče. Sačekao je centaršut na drugoj stativi i glavom zatresao mrežu brazilskog predstavnika.

Kroz pravu dramu prošao je Dijego Forlan na klupi Penjarola. Posle poraza u prvom kolu od Atletiko Paranensea urugvajski velikan nije imao pravo na grešku u sudaru sa bolivijskim Žorž Vilstermanom. Morali su domaćini da prođu kroz pravu malu dramu, pošto su od 50 minuta imali igrača manje zbog isključenja Abaskala. Međutim, Bolivijci su igrali jako neodgovorno u odbrani. Nekoliko puta imali su sreće, ali su za defanzivne grehove kažnjeni u 68. minutu. Tada je Melaen pogodio sopstvenu mrežu.  

KOPA LIBERTADORES

Grupa A

Flamengo – Barselona 3:0 (2:0)
Independiente – Atletiko Žunior 3:0 (0:0)

Grupa B

Palmeiras – Guarani 3:1 (0:0)

Grupa C

Kolo Kolo – Atletiko Paranense 1:0 (1:0)

Penjarol – Žorž Vilsterman 1:0 (0:0)

Grupa D

River Plata – Binacional 8:0 (1:0)

Sao Paolo – LDU Kito 3:0 (2:0)

Grupa E

Gremio - Internasional

Grupa F

Nacional - Estudinates

Rasing - Alijanca

Grupa G

Olimpija – Difensa Justicija 2:1 (0:0)

Grupa H

Boka Juniors – Independiente 3:0 (1:0)

Libertad – Karakas 3:2 (1:2)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara